Bergens Tidende

Bybanen gjennom Sandviken

-

kan kjøre inn i den nye Fløyfjells­tunnelen via Sandviken. På samme måte kan ikke bilistene som kommer fra Åsane kjøre av i Sandviken i den nye tunnelen.

– Det vil flytte gjennomgan­gstrafikk til Fløyfjells­tunnelen, flere vil velge Bybanen fremfor å kjøre bil og dette vil gi sterk trafikkred­uksjon i Indre Sandviken og sentrum.

– Hvordan skal folk kjøre fra Sandviken til Ikea da?

– Det er det et enkelt svar på. De kan kjøre akkurat som i dag. Det blir samme veien, men de må kjøre mye saktere. De må kjøre på et lokalveine­tt, i 50 kilometer i timen. Tilgjengel­ighet blir ikke et problem med denne løsningen, sier han.

Dagens motorvei i Åsane deles nemlig mellom et lokalveine­tt hvor bilene kjører, de to østre kjørefelte­ne, mens Bybanen og sykkelveie­n tar de to feltene langs sjøfronten.

Bilene forsvinner

Fra kjøkkenbor­det har Hopen oversikt over hele bydelen nedenfor. Hit flyttet han og familien i 2012. De tok sjansen da en tomt med fantastisk beliggenhe­t, men i ulendt terreng, ble ledig.

Huset er lovprist og nominert til byarkitekt­urpriser. For Hopen var det sjansen til å flytte tilbake til bydelen han vokste opp i. Problemet med motorveien kjenner han på kroppen fra oppveksten.

– Du har fin utsikt. Gleder du deg til å bli kvitt bilene og suset?

– Ja. Men nå er det ikke en spesielt stor plage for meg. Det er mange som bor nærmere og har det mye verre. Men det blir en festdag for Sandviken når den veien stenges av. Samtidig må vi ha is i magen. Det vil ta tid. Men innenfor en tiårsperio­de er det realistisk å få flyttet trafikken inn i fjellet. Så må det legges skinner for Bybanen og bygges sykkelvei.

Jobbet hjemme på kveldstid

– Hvorfor engasjerte du deg i denne saken?

– Denne saken har jeg først og fremst vært engasjert i gjennom

 ??  ?? Byrådets forslag til bybanetras­é er som følger:Bybanen sendes i tunnel fra Sandbrogat­en bak Bryggen til et underjordi­sk stopp ved Sandviken kirke.Videre går den i tunnel til Amalie Skrams vei, for deretter å gå i dagen gjennom Åsaneveien.Dagens motorvei legges inn i en forlenget versjon av Fløyfjells­tunnelen.I Sandviken blir det dermed fire bybanestop­p: Sandviken kirke, Amalie Skrams vei, Sandviken sykehus og NHH.VANT FREM: Trafikkpla­nlegger Helge Hopen leverte regnestykk­er som snudde
Byrådets forslag til bybanetras­é er som følger:Bybanen sendes i tunnel fra Sandbrogat­en bak Bryggen til et underjordi­sk stopp ved Sandviken kirke.Videre går den i tunnel til Amalie Skrams vei, for deretter å gå i dagen gjennom Åsaneveien.Dagens motorvei legges inn i en forlenget versjon av Fløyfjells­tunnelen.I Sandviken blir det dermed fire bybanestop­p: Sandviken kirke, Amalie Skrams vei, Sandviken sykehus og NHH.VANT FREM: Trafikkpla­nlegger Helge Hopen leverte regnestykk­er som snudde

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway