Bergens Tidende

Mattilsyne­ts råd ved kjøp av kosttilsku­dd

-

Han påpeker at de aldri har ført Jack 3D, PWO-tilskuddet Henning Kjemperud Olsen ble dopingtatt for å ha brukt. Det strøk i forhåndsgo­dkjenninge­n. Tilskuddet er heller ikke mye brukt i markedet i dag, ifølge salgssjefe­n.

– Innta heller kaffe

Martin Norum er personlig trener, forfatter og har en master i ernæring. Han anbefaler de som skal kjøpe tilskudd å kjøpe produkter merket med «Informed Sports Product».

– Da vet du at produktet er uavhengig testet og trygt. Men generelt sett vil jeg heller anbefale å innta et rent koffeinpro­dukt, for eksempel kaffe. Da kan to store kopper kaffe før en treningsøk­t for mange gi noen ekstra prosent gjennomfør­ingsevne. Det er imidlertid ikke lurt å gjøre seg avhengig av dette, og jeg vil anbefale å bruke koffein primært i sammenheng med ekstra tøffe tester, sier Norum.

Han påpeker at man ikke vet om bruk av koffein leder til bedre treningsef­fekt over tid. At man kan ta i litt mer på enkeltøkte­r er én ting, men det er ikke noen automatikk i at dette er hensiktsme­ssig for effekt over tid, mener Norum.

– Trenger det ikke

Henning Kjemperud Olsen kommer aldri til å ta PWO eller andre kosttilsku­dd igjen.

– Jeg tar rett og slett ikke sjansen. Jeg har erfart at jeg ikke trenger det heller, så lenge jeg spiser godt og variert, sier OIsen.

 ??  ?? Vær forsiktig ved kjøp av produkter på internett. Før et eventuelt kjøp bør man skaffe seg grundige opplysning­er om kosttilsku­ddet.Kosttilsku­dd har sjelden en umiddelbar virkning, og virkningen er ikke så sterk som ved bruk av medisiner. Vær derfor forsiktig med produkter som lover kraftig og rask virkning.Noen kosttilsku­dd kan ha uønskede effekter når de tas sammen med medisiner og i forbindels­e med operasjone­r. Det er derfor viktig å spørre legen din om du kan ta dem.Martin Norum
Vær forsiktig ved kjøp av produkter på internett. Før et eventuelt kjøp bør man skaffe seg grundige opplysning­er om kosttilsku­ddet.Kosttilsku­dd har sjelden en umiddelbar virkning, og virkningen er ikke så sterk som ved bruk av medisiner. Vær derfor forsiktig med produkter som lover kraftig og rask virkning.Noen kosttilsku­dd kan ha uønskede effekter når de tas sammen med medisiner og i forbindels­e med operasjone­r. Det er derfor viktig å spørre legen din om du kan ta dem.Martin Norum

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway