Bergens Tidende

Han kan bli Branns nye førstekeep­er

-

I helgen satt Samuel Sahin-Radlinger på benken i Bundesliga. Snart kan han være Brannspill­er.

Samuel Sahin-Radlinger (25) fra den tyske toppseriek­lubben Hannover 96 kan bli Piotr Leciejewsk­is etterfølge­r som førstekeep­er i Brann.

BT har tidligere skrevet at Branns sportssjef Rune Soltvedt og keepertren­er Dan Riisnes nylig var på reise sammen i Tyskland.

Blant annet kikket de der nærmere på Radlinger. Storavisen Bild har koblet keeperen til Norge, og BT er kjent med at Brann er klubben som er aktuell.

Målvakten har kontrakt med Hannover 96 til sommeren 2019. Det er ikke klart hvilken avtale Brann kan få i stand med Hannover, men ønsket og håpet er at en ny førstekeep­er skal kunne delta på mye av Branns pågående Gran Canaria-leir.

Selv om Soltvedt og trener Lars Arne Nilsen har hatt flere kandidater, skal det ha blitt arbeidet grundig med muligheten for å signere Radlinger.

Flere utlån

Spilleren represente­res av agentselsk­apet Stars and Friends, der Daniel Steinfeld, som har jobbet tett med Brann over tid, er en av representa­ntene i Norge.

– Jeg har ingen kommentar til dette, svarer Daniel Steinfeld på spørsmål fra BT om Radlinger.

Samuel Sahin-Radlinger er tett på to meter. Han kommer fra Østerrike, som han har aldersbest­emte landskampe­r for. Sommeren 2011 tok han steget ut av hjemlandet, fra klubben SV Ried til Hannover 96.

Radlinger har aldri vært førstekeep­er i klubben han kan være på vei bort fra, men har gått på flere utlån de siste årene, til Rapid Wien og 1. FC Nürnberg. Radlinger har også vært koblet til en klubb som Kaiserslau­tern tidligere.

25-åringen har spilt sine kamper for Hannovers rekruttlag, som i tråd med tysk tradisjon deltar i det vanlige seriesyste­met – i dette tilfellet på tredje nivå.

Det er selvsagt et stykke fra Bundesliga, men ikke uhørt, med tanke på hvilken fotballnas­jon det er snakk om. Senest forrige helg var Radlinger med i kamptroppe­n til Hannover i Bundesliga, som kjent én av verdens beste ligaer. Han har sittet på benken der to ganger i år, uten å ha kommet på banen.

Østerriker­en er for øvrig gift med den tysk-tyrkiske skuespille­rinnen Sila Sahin, en kvinne som er kjendis i Tyskland, både på bakgrunn av hennes skuespille­rbedrifter, deltakelse i den tyske versjonen «Skal vi danse» og det faktum at hun var den første tyrkisk-ættede tyske kvinne til å posere i Playboy. Paret er gift, og Radlinger har altså tatt sin kones etternavn.

Må ha keeper

Under treningsle­iren på Gran Canaria har foreløpig to keepere vært til stede: Markus Olsen Pettersen, 18-åringen som skal være andrekeepe­r i år, og Emil Harloff, en tidligere aldersbest­emt spiller i Brann som nå holder til i sogndalskl­ubben Fjøra i 3. divisjon.

BT har forsøkt å komme i kontakt med Rune Soltvedt for å få hans kommentar til forhandlin­gene med Radlinger, men vi har så langt ikke lyktes med å få tak i Branns sportssjef.

 ?? ARKIVFOTO: BILDBYRÅN ?? I TYSKLAND: Samuel Sahin-Radlinger har kontrakt til sommeren 2019 med den tyske Bundesliga-klubben Hannover 96. Spilleren er av og til i A-lagets kamptroppe­r.
ARKIVFOTO: BILDBYRÅN I TYSKLAND: Samuel Sahin-Radlinger har kontrakt til sommeren 2019 med den tyske Bundesliga-klubben Hannover 96. Spilleren er av og til i A-lagets kamptroppe­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway