Bergens Tidende

Sterk andreplass

- REIDAR LØFALDLI reidar.lofaldli@adresseavi­sen.no

Det var solid norsk innsats på 1500 meter verdenscup­en i Erfurt. Sverre Lunde Pedersen sikret seg andreplass­en.

Siste mulighet for de norske skøyteløpe­rne til å finpusse OL-formen på 1500 meter kom under verdenscup­løpene i Erfurt fredag.

Sverre Lunde Pedersen fra Os er medaljekan­didat i Pyeongchan­g på distansen, og 25-åringen overbevist­e i Tyskland. Hordalendi­ngen gikk i nest siste par mot Allan Dahl Johansson, juniorverd­ensmester på distansen fra i fjor, og tok en foreløpig ledelse med tiden 1.45,76.

Pedersen havnet like bak Johansson på vekslingss­iden to ganger, og kunne legge seg i dragsuget bak landsmanne­n.

– Det er nesten så jeg mistenker at dette er avtalt spill, at Allan ofrer seg for lagkaptein­en, fordi han har muligheten til å gi ham disse to flott ryggene. Det er en kjempeford­el for Sverre, sa NRKs ekspertkom­mentator Even Wetten.

Russiske Denis Juskov var imidlertid sterkest. Juskov fikk det tungt mot slutten i par mot nederlands­ke Koen Verweij, men dro seieren i land med tiden 1.45,33 og henviste Pedersen til andreplass­en.

– Ikke i toppform

Sindre Henriksen er også et hett navn foran OL. Bergensere­n gikk inn til femteplass med 1.46,58 i par åtte.

– Henriksen er ikke i toppform, OL-formen lar vente på seg, det ser vi på bevegelsen­e hans, sa Even Wetten.

Oslo-gutten Allan Dahl Johansson fikk 1.46,78 og endte på sjetteplas­s.

Tungt for Bøkko

Håvard Bøkko sliter med å finne OLformen. Veteranen gikk i par med kanadiske Denny Morrison, og endte på ellevtepla­ss med tiden, 1.47,55.

– Veien tilbake er tyngre enn man skulle tro for Håvard Bøkko, sa Wetten.

Bøkko endte bare så vidt det er foran Simen Spieler Nielsen, som var raskest av samtlige i B-gruppen på 1500 meter tidligere fredag med tiden 1.47,81.

 ?? FOTO: JENS MEYER, AP ?? PALLEN: PALLEN: Denis Juskov på toppen, med Sverre Lunde Pedersen til venstre på bildet. Nederlands­ke Marcel Bosker (til høyre) ble nummer tre.
FOTO: JENS MEYER, AP PALLEN: PALLEN: Denis Juskov på toppen, med Sverre Lunde Pedersen til venstre på bildet. Nederlands­ke Marcel Bosker (til høyre) ble nummer tre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway