Bergens Tidende

– Barnet mitt er blitt mobbet i årevis

I flere år er en gutt blitt mobbet på en skole i Bergen. – Skolens tiltak hjelper ikke, ledelsen tør ikke å ta tak i roten til problemet, sier guttens mor.

-

e– Jeg er helt utslitt, sier moren, som i fortvilels­e oppsøker BT i håp om at en sak i avisen vil bidra til bedring for sønnen.

Ifølge henne har gutten blitt mobbet i over fem år av medelever. Det har ført til mye fravær og faglig etterslep. Etter en rekke samtaler, vedtak og tiltakspla­ner, er situasjone­n omtrent den samme, mener moren som har klaget saken inn for Fylkesmann­en.

– Det ser bra ut på papiret, med mange tiltak. Men skolen har ikke gjort nok med roten til problemet, og det står ingen ting om mobberne i tiltakspla­nen de har sendt Fylkesmann­en, sier hun.

– Skolene er blitt bedre

Tiltakspla­nen, som BT har lest, måtte skolen sende Fylkesmann­en i Hordaland etter at moren klaget på skolens håndtering av den langvarige mobbesaken. I denne beskriver skolen hva de gjør for å løse problemet. De fleste tiltakene handler om hvordan eleven skal styrkes faglig og sosialt. Kun ett tiltak er direkte knyttet til mobbing, og handler om økt inspeksjon i friminutte­ne.

Opplærings­direktør Anne Hjermann hos Fylkesmann­en vil ikke kommentere enkeltsake­r. Men på generelt grunnlag, etter å ha vurdert en rekke mobbesaker, ser hun tre ting som går igjen i langvarige saker: Skolen har ikke undersøkt saken bredt nok.

Man beskriver ikke hvordan man skal vurdere om tiltakene virker.

Skolen redegjør ikke tydelig nok for hva det faktiske problemet er.

– Det er viktig å konkretise­re i slike saker. Når det er sagt, må det tilføyes at skolene er blitt bedre til å håndtere mobbesaker, men vi jakter hele tiden på forbedring­spotensial, sier Hjermann.

 ??  ?? Anne Hjermann
Anne Hjermann

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway