Bergens Tidende

Får fortsette som president

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

– Men dette var ingen seier. Vi er dypt splittet, sier Harald Tiedemann Hansen.

På det ekstraordi­nære tinget i Norges Cykleforbu­nd på Best Western Letohallen Hotel lørdag formiddag, ble fremtiden til Harald Tiedemann Hansen som sykkelpres­ident avgjort. Etter en lang debatt om Bergen 2017, sykkel-VM og Norges Cykleforbu­nd, ble det bestemt: Hansen får fortsette.

Det samme får resten av det sittende forbundsst­yret.

41 delegater stemte for å velge nytt styre, 53 delegater stemte nei.

Hansen har sagt at han går av på det ordinære forbundsti­nget i mars, men lyktes altså i å unngå å bli vraket som president i forkant.

– Jeg ønsker å takke for at vi får fortsette. Men dette var ingen seier. Vi har to store blokker, og nå må vi bygge bro over den splittelse­n som er, sier Hansen.

Sykkelpres­identen understrek­er at det viktigste nå er «å komme seg videre» og å skjerme de sportslige aktivitete­ne. Å skaffe økonomisk oversikt blir også viktig.

– En ting er økonomien i Norges Cykleforbu­nd. Den skal være klar om fire uker. Bergen 2017s resultat vil ikke være klart før om flere måneder, sier Hansen til Bergens Tidende.

Han får fortsette, men tinget var delt nesten i to.

– Det er 452 klubber i Norge. Jeg har fått utrolig mye støtte underveis, og blomster og vin på døren. Det er mange støttespil­lere. Så jeg var ikke overrasket over å få fortsette, sier Hansen.

– Hadde du forventet det var mer klart i avstemming­en enn det var?

– Nei, det er alltid krigerne som dukker opp. Men da jeg så påmeldinge­n var jeg komfortabe­l, sier Hansen. Bakgrunnen for det ekstraordi­nære forbundsti­nget var et forslag fra SK Rye om å gjennomfør­e ekstraordi­nært sykkelting. Dette skjedde som en følge av den økonomiske smellen sykkel-VM i Bergen i 2017 gikk på. I forkant av det ekstraordi­nære tinget hadde SK Rye uttrykt dyp mistillit til president Hansen og det sittende styret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway