Bergens Tidende

Vil bygge datasenter i verdenskla­sse med rundt 100 ansatte

- SIGRID HAALAND sysla.no

I Samnanger vil fire gründere bygge et høysikkert, grønt datasenter. Om alt går etter planen, vil datasenter­et bli minst like stort som IKEAbygget i Åsane.

– Vi skal ikke bare bygge et datasenter, vil skal bygge ett av de beste i verden, sier Njaal R. Soleng.

Han sitter på et kontor på Midtun i Bergen, tydelig engasjert. Ved siden av ham sitter Per Espen Edvardsen, minst like oppglødd.

Høysikkert grønt datasenter

De to er henholdsvi­s markedssje­f og daglig leder i REGN Datacenter­s, som de startet sammen med teknisk sjef Roy-Christian Natland og operasjons­sjef Gunnar Økland sommeren 2016.

De fire har bakgrunn fra både olje- og gass og teknologis­ektoren.

Da det ble annonsert at «Fornybar AS», det nye investerin­gsselskape­t som skal bidra til reduserte klimagassu­tslipp, skulle startes, ble de enige om å satse på et høysik-

Tysse

Eikedalen kert grønt datasenter i Hordaland.

Har landet sin første kunde

På bordet foran oss ligger en illustrasj­on av et datasenter på 24.000 kvadratmet­er plassert i Børdalen i Samnanger. Størrelsen tilsvarer IKEA-bygget i Åsane i Bergen.

Gründerne vil ikke si hvor mye av denne finansieri­ngen som er på plass, men kan fortelle at Innovasjon Norge har gitt positive signaler med tanke på finansieri­ng, det samme har banker de har vært i kontakt med. Og nylig landet de sin første kunde.

– Det er en stor kunde fra USA, forteller Soleng.

– Flere banker også på døren nå, skyter Edvardsen inn.

Tilby billigere strøm

I tillegg har de sikret en bindende avtale for eiendommen som skal brukes. Det eneste som gjenstår før de kan sette spaden

 ?? FOTO: SIGRID HAALAND ?? GRÜNDERNE: De fire gründerne i REGN Datacenter­s, Njaal R. Soleng, Roy-Christian Natland, Per Espen Edvardsen og Gunnar Økland.
FOTO: SIGRID HAALAND GRÜNDERNE: De fire gründerne i REGN Datacenter­s, Njaal R. Soleng, Roy-Christian Natland, Per Espen Edvardsen og Gunnar Økland.
 ??  ?? GODT MOTTATT: Datasenter­et skal etter planen ligge i Børdalen i Samnanger. – Responsen både i kommunesty­ret og blant samningene har vært veldig god. Stedet datasenter­et skal plassere Jeg har ikke hørt én stemme som sier at dette ikke er en god plass, sier ordfører i Samnanger, Knut Harald Frøland. Han er svært entusiasti­sk for datasenter­et.
GODT MOTTATT: Datasenter­et skal etter planen ligge i Børdalen i Samnanger. – Responsen både i kommunesty­ret og blant samningene har vært veldig god. Stedet datasenter­et skal plassere Jeg har ikke hørt én stemme som sier at dette ikke er en god plass, sier ordfører i Samnanger, Knut Harald Frøland. Han er svært entusiasti­sk for datasenter­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway