Bergens Tidende

Tyrkia har tatt kontroll over kurdisk landsby

-

Tyrkiske bakkestyrk­er og allierte opprørere har tatt kontroll over en kurdiskkon­trollert landsby i den nordlige syriske regionen Afrin, melder SOHR.

Olivengren er skadelig for kampen mot IS.

– Disse kampene må ta slutt, sier den franske forsvarsmi­nisteren Florence Parly.

– Vår førsteprio­ritet er å kjempe mot terrorisme. Som et resultat av dette, vil jeg si at alt som ødelegger for disse krigerne, er en negativ ting, sier Parly videre.

Samtidig ba Frankrikes utenriksmi­nister Jean-Yves Le Drian om et hastemøte i FNs sikkerhets­råd for å evaluere situasjone­n i Syria.

– Frankrike er veldig opptatt av situasjone­n i Syria, og reagerer på at situasjone­n nå forverres kraftig. Derfor har vi bedt om et møte i FNs sikkerhets­råd for å evaluere den alvorlige humanitære risikoen, sier forsvarsmi­nister Jean-Yves Le Drian.

Syriske raketter

Frankrike fikk senere støtte fra Syrias president Bashar alAssad.

– Den brutale tyrkiske aggresjone­n mot Afrin minner om det tyrkiske regimets politikk fra dag én, som i hovedsak har vært å støtte terror og terrororga­nisasjoner, hva enn de heter, sier Assad i en uttalelse søndag.

Tidligere søndag ble tyrkiske hus og tyrkisk jord i grensebyen Kilis rammet av raketter avfyrt fra syrisk side. En person ble lettere skadd, før Tyrkia svarte med samme mynt. NTB

 ?? FOTO: LEFTERIS PITARAKIS, AP ?? Tyrkere inspiserer skadene etter et syrisk rakettangr­ep mot grensebyen Kilis søndag. En person ble lettere skadd av rakettene.GJØR SEG KLAR: Tyrkiske tropper gjør
FOTO: LEFTERIS PITARAKIS, AP Tyrkere inspiserer skadene etter et syrisk rakettangr­ep mot grensebyen Kilis søndag. En person ble lettere skadd av rakettene.GJØR SEG KLAR: Tyrkiske tropper gjør
 ?? FOTO: UMIT BEKTAS ?? PROTESTER: En demonstran­t i Istanbul blir tatt hånd om av opprørspol­iti etter å ha demonstrer­t mot Tyrkias angrep i Afrin-regionen.
FOTO: UMIT BEKTAS PROTESTER: En demonstran­t i Istanbul blir tatt hånd om av opprørspol­iti etter å ha demonstrer­t mot Tyrkias angrep i Afrin-regionen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway