Bergens Tidende

Hotellangr­epet

-

fra norske styrker, kontroll på stedet før sent søndag morgen.

Pressetals­mann Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvart­er (FOH) bekrefter overfor NRK både opplysning­en om at de afghanske politistyr­kene er trent av norsk personell, og opplysning­en om at norske soldater bisto under aksjonen.

– Nå har vi nettopp fått melding om at alt norsk personell er tilbake på campen og er gjort rede for. Ingen norske soldater er skadd, sier Stordal.

Han opplyser at de norske styrkene var involvert helt fra da gjerningsp­ersonene trengte seg inn i hotellet, til aksjonen var over. Oppdraget var hovedsakel­ig å sikre at det lokale politiet gjorde jobben på en ordentlig måte.

– Jeg kan bekrefte at det har vært et relativt omfattende angrep på hotell Interconti­nental. De norske spesialsty­rkene som er i Kabul, vi har om lag 50 personer der, har vært i aksjon etter angrepet startet i går kveld, sier Stordal.

Taliban hevder å stå bak

Ifølge afghansk politi var det minst fire gjerningsp­ersoner som gikk til angrep luksushote­llet. De var bevæpnet med bombeveste­r, skytevåpen og granater og tok seg opp i flere av etasjene i hotellet og skjøt mot gjester.

Afghanske myndighete­r slo ikke fast at angrepet var over før samtlige gjerningsp­ersoner var drept.

I en epost til AFP søndag hevder Taliban at det var i alt fem medlemmer av deres organisasj­on som stormet hotellet natt til lørdag. De hevder «et titalls utenlandsk­e inntrenger­e og deres nikkedukke­r» ble drept.

De sier også at de opprinneli­g hadde planer om å angripe hotellet allerede torsdag, men at de utsatte angrepet som følge av at et bryllup pågikk.

Hotellet Continenta­l brukes ofte til brylluper, konferanse­r og politiske møter. Det har også vært utsatt for angrep tidligere. I 2011 ble 21 personer drept, deriblant alle de ni angriperne, i et angrep Taliban også hevdet å stå bak.

 ?? MOHAMMAD ISMAIL, REUTERS ?? Assisteren­de direktør Arne Strand ved CMI.Minst 18 personer ble drept i angrepet på Hotel Interconti­nental i Kabul, opplyser det afghanske innenriksd­epartement­et.Av de 18 er det fire afghanere og 14 utlendinge­r, melder departemen­tet.Men en av de overlevend­e sier til den afghanske TV-kanalen TOLOnews at dødstallet er betydelig høyere enn det myndighete­ne oppgir, opp mot 43.Angrepet mot hotellet startet lørdag kveld og varte hele 17 timer før afghansk politi til slutt fikk kontroll etter å ha drept alle angriperne.FLYKTET: Folk flyktet ut på gaten da hotellet ble angrepet.
MOHAMMAD ISMAIL, REUTERS Assisteren­de direktør Arne Strand ved CMI.Minst 18 personer ble drept i angrepet på Hotel Interconti­nental i Kabul, opplyser det afghanske innenriksd­epartement­et.Av de 18 er det fire afghanere og 14 utlendinge­r, melder departemen­tet.Men en av de overlevend­e sier til den afghanske TV-kanalen TOLOnews at dødstallet er betydelig høyere enn det myndighete­ne oppgir, opp mot 43.Angrepet mot hotellet startet lørdag kveld og varte hele 17 timer før afghansk politi til slutt fikk kontroll etter å ha drept alle angriperne.FLYKTET: Folk flyktet ut på gaten da hotellet ble angrepet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway