Bergens Tidende

Anders Pamer

Gilbert Koomson har riktige kvaliteter og rett alder. Men det beste med kjøpet er han som tar regningen.

-

GILBERT KOOMSON møtte alle med et ekte, åpent og guttaktig smil på flyplassen på Gran Canaria. Han gikk rett i møte med Branns sportssjef for signering av kontrakt. Like etterpå kom Lars Arne Nilsen til. Han åpnet med å hylle Koomsons kamuflasje­fargede klær:

«Jeg liker at du stiller i kamo! Dette er jo en krig», sa Nilsen, og fikk et rapt svar fra Koomson:

«Taijo (Teniste) er pistolen. Jeg er kulen...!»

AH! ENDELIG HAR BRANN hentet en kvalitetss­piller. Koomson er lynrask, har gode ferdighete­r og har bevist at han kan levere for et lag som til slutt rykket ned. I Sogndal var han en perle i grusen, og nå kommer han til et bedre lag og en større klubb.

Det bør bli bra.

Ikke minst siden kjøpet av 23 år gamle Koomson er fremtidsre­ttet. Det bisarre er jo at den etablerte eliteserie­spilleren blir en av Branns aller yngste menn. Det betyr at han kan utvikle seg, og i så fall vil han bli aktuell for større klubber, slik at Brann kan tjene penger på ham. Dette er veien Brann må gå for å få til en bærekrafti­g økonomi i fremtiden.

Altså er ikke kjøpet bare spennende fordi Koomson er god, men også fordi han kan bli enda bedre.

DET BESTE MED SIGNERINGE­N er likevel mannen som betaler gildet. Trond Mohn har stilt opp igjen, og det må bety at Brann har henvendt seg til milliardær­en for å få hjelp. Branns leder Vibeke Johannesen har med rette vært stolt av at klubben beveger seg stødig mot en Mohn-fri økonomi, men hei:

Dette er ikke en regnskapsk­onkurranse. Det er fotball det dreier seg om. Og uten et godt fotballag kan Brann glemme stabil økonomi. Flere år med kortsiktig tankegang hadde ført til at Brann befant seg i en situasjon med en aldrende spillertro­pp uten et eneste virkelig salgsobjek­t. De hadde ingen å selge for å kunne kjøpe spillere av Koomsons kaliber.

Da var det pragmatisk, riktig og helt nødvendig å henvende seg til klubbens lojale hjelper for å høre om det var mulig å ordne noe.

I MAI I FJOR, da Brann ledet serien, foreslo jeg at de skulle kjøpe nettopp Koomson fra Sogndal eller Samuel Adegbenro fra Viking. En sommerfors­terkning på et slikt nivå kunne gitt en morsom høst. Brann valgte å vente til nå med å spørre Mohn om hjelp. I stedet hentet de Ludcinio Marengo senere den sommeren. Nå kommer Koomson inn i en helt annen setting. For høsten i fjor var tung og mørk, og vinteren har ærlig talt ikke begynt stort bedre, med en hel rekke spillere som åpenbart ikke ønsker å forlenge sine karrierer i Brann. Selv om vi befinner oss på Kanariøyen­e skal vi ikke innbille oss at Koomson umiddelbar­t fører til sol ute, sol inne og sol i sinnet.

Den etablerte eliteserie­spilleren blir en av Branns aller yngste menn. Det betyr at han kan utvikle seg, og i så fall vil han bli aktuell for større klubber, slik at Brann kan tjene penger på ham.

Husk også på at kantspille­r akkurat nå ikke er den aller mest prekære posisjonen å forsterke i. Men her har Brann tenkt en smule langsiktig. For Daniel Braaten er skadet på ubestemt tid. Kasper Skaanes og Gilli Rólantsson vil vekk fra klubben, og nevnte Marengo sliter kraftig med å forholde seg til trenerens defensive krav.

FORTSATT GJENSTÅR DET å hente ny målvakt og en spiss, hvilket er helt absolutte nødvendigh­eter. Likevel: Det var nå Gilbert Koomson var tilgjengel­ig i markedet. Brann kunne ikke vente, de valgte å handle. Det var en riktig beslutning av sportssjef Rune Soltvedt, og mitt håp er jo at denne signeringe­n kan signaliser­e til både aktuelle keepere og spisser at Brann også i år mener business. For med Trond Mohn med på laget, kan hva som helst skje.

 ?? FOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? «BØR BLI BRA»: BT-kommentato­r Anders Pamer har tro på Brann-kjøpet Gilbert Koomson, som går fra Sogndal og har skrevet fireårskon­trakt.
FOTO: BJØRN ERIK LARSEN «BØR BLI BRA»: BT-kommentato­r Anders Pamer har tro på Brann-kjøpet Gilbert Koomson, som går fra Sogndal og har skrevet fireårskon­trakt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway