Bergens Tidende

– Vi har flyt nå

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Med to strake seirer henger Tertnes med i toppkampen. I går ble Molde slått 28-21.

– Det var deilig å kunne spille en kamp som ikke ble avgjort de siste to minuttene, sier Tertnes-trener Tore Johannesse­n.

Litt for ofte har han sittet med hjertet i halsen denne sesongen. Laget hans har hatt for vane å spille jevne kamper, som både har gått i favør og disfavør av dem på tampen. Mot Molde ble det aldri så spennende.

Etter en jevn førsteomga­ng preget av sjansesløs­eri fra bortelaget, tok de kontroll over kampen i den andre og vant til slutt hele 28–21 i Molde Arena.

Roser forsvaret

– Kampen svingte veldig i den første omgangen, men i den andre var det ingen tvil. Da kjørte vi over dem, sier playmaker Thea Stankiewic­z.

Og det skal forsvaret ha mye av æren for. De blåkledde presset hjemmelage­t til å skyte på halvgode sjanser, og gjorde jobben enkel for Marie Davidsen i målet.

Samtidig som forsvaret stengte igjen bak, var kantspille­rne raskt fremme på kontringer og skjøt moldensern­e i senk.

– Forsvarsme­ssig var dette noe av det bedre vi har gjort, sier Johannesse­n.

Hevder seg i toppen

Med 16 poeng ligger Tertnes på en fjerdeplas­s i eliteserie­n, bare fire poeng bak serieleder Storhamar.

– Det viser bare hvor viktig disse seirene er. Hadde vi tapt de to siste kampene mot Stabæk og Molde, så hadde vi vært et helt annet sted på tabellen resten av sesongen, sier Johannesse­n.

Med to strake seirer mener Stankiewic­z at laget er i flytsonen.

– Vi har flyt nå. Hadde vi ikke tapt mot Byåsen, en kamp som vi burde vunnet, hadde det sett veldig bra ut. Men vi kan absolutt yppe oss mot lagene høyere oppe på tabellen, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway