Bergens Tidende

Arne Strand alvorlig skadet

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

Haukeland sykehus melder at CMIs assisteren­de direktør har fått fallskader og røykskader etter angrepet mot hotellet han var på i Kabul.

Tilstanden hans blir oppgitt i en pressemeld­ing fra Helse Bergen torsdag formiddag.

– I samråd med familien kan vi informere om at Arne Strand har pådratt seg røyk- og fallskader i forbindels­e med angrepet på Hotel Interconti­nental i Kabul, Afghanista­n. Tilstanden er alvorlig, men stabil og han får nødvendig medisinsk behandling på Haukeland universite­tssjukehus, heter det i pressemeld­ingen.

Hotellet tok fyr under angrepet lørdag og natt til søndag, og bilder viste tykk, svart røyk som steg fra de øvre etasjene på hotellet, som ligger på en høyde over det sentrale Kabul.

Bilder viste desperate gjester som prøvde å unnslippe ved å fire seg ned eller hoppe fra hotellbalk­ongene.

Kom med ambulansef­ly

Onsdag sa kommunikas­jonssjefen i Helse Bergen, Erik Vigander, at Strand skal utredes med tanke på videre behandling. Vigander sa også at Strands tilstand er stabil.

Strand kom med ambulansef­ly til Bergen onsdag. Han ble fraktet videre i en ambulanse, tre kvarter etter at ambulansef­lyet stoppet ved helikopter­basen på Flesland.

Varte i 17 timer

Angrepet mot Hotel Interconti­nental i Kabul startet lørdag kveld. Det varte hele 17 timer før afghansk politi til slutt fikk kontroll etter å ha drept alle angriperne.

Strand, en av Norges fremste eksperter på Afghanista­n, var på jobbreise og bodde på hotellet. Afghanske myndighete­r har opplyst at 40 personer ble drept, mer enn dobbelt så mange som først ble meldt.

CMI bekreftet søndag at Strand var på hotellet da angrepet startet.

– Vi er lettet over at Arne Strand er kommet hjem til Bergen, skrev CMI i en pressemeld­ing torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway