Bergens Tidende

Her skulle Stortinget­s transportk­omité ha kjørt. Det gikk ikke.

Stortinget­s transportk­omité fikk smake på Vestlandsv­interen på sin rundtur torsdag. Ruten måtte legges om på grunn av ras og stengte veier.

- PÅL ANDREAS MÆLAND Paal.Maeland@bt.no foto RUNE SÆVIG

– Er det et selvutløst ras? kom det fra salen da veisjef Helge Eidsnes orienterte stortingsp­olitikerne om at det ikke ble busstur over Vikafjell likevel.

Da hadde komiteen hørt innlegg etter innlegg som trakk frem rasfaren og stengte veier som en av hovedutfor­dringene i Hordaland.

Eidsnes viste bilde av snøra-

eset som hadde gått og webkamerae­ne som viste en nedsnødd vei.

– Vi skulle vel alltid klart å presse en buss gjennom der, truet han.

Ingen fra Hordaland

Men stortingsp­olitikerne var sikkert lettet over at det ble plan B, nemlig E16 via Flåm til Sogndal. Men først var det tog til Voss, på en skinnegang som i stor grad er fra 1880-tallet.

For første gang på tiår er det ingen fra Hordaland eller Sogn og Fjordane i Stortinget­s transportk­omité. Det har fått mange til å frykte at fylkene skal bli glemt når samferdsel­smilliarde­ne skal fordeles de neste fire årene.

– Det tror jeg ikke noen trenger å frykte. Vi har et nasjonalt ansvar, og Hordaland har flinke folk på Stortinget som også bidrar inn til oss, Og så har dere jo statsminis­teren, sier Helge Orten (H) fra Møre og Romsdal, som er leder for transportk­omiteen.

– Er det for å kompensere

 ?? STATENS VEGVESEN ?? RASSTENGT: Slik så det ut på Vikafjell kort tid før stortingsp­olitikerne skulle kjørt over der. Bommen var åpen her ved Hola, men strekninge­n var stengt p
STATENS VEGVESEN RASSTENGT: Slik så det ut på Vikafjell kort tid før stortingsp­olitikerne skulle kjørt over der. Bommen var åpen her ved Hola, men strekninge­n var stengt p

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway