Bergens Tidende

Branns nye lærebokpro­ff tar isbad og sauna

-

Mange fotballspi­llere misliker sesongoppk­jøringen. For Branns nye back er det motsatt.

hele sesongen, mener Teniste.

Han kom til Brann med gode referanser fra Helge Haugen, eks-løpsmaskin­en på Brann-midtbanen som nå er fysisk trener, og tidligere jobbet hadde samme rolle i Tenistes gamleklubb Sogndal.

Kulde og varme

På Fosshaugan­e gjorde Taijo Teniste det til rutine med sauna og isbad - varme- og kuldesjokk - etter kamp. For å bedre restitusjo­nen, unngå skader, alltid å være klar.

– Det er veldig bra for kroppen, tror jeg. Sauna først og så isbad. I Sogndal hadde vi det i garderoben. Det kjennes godt og gjør at restitusjo­nen går fortere, sier Teniste.

Han håper å være et forbilde for de yngre spillerne i Brann.

– Jeg er glad hvis de kan lære av måten jeg gjør ting på. Jeg ønsker å være et positivt eksempel for dem, sier Teniste.

Er du en type som kan spille til sent i 30-årene?

– Det er vanskelig å si. Jeg lever i øyeblikket. Men jeg har vært heldig med skader, og har ikke hatt alvorlige problemer, sier veteranen, som kom til Sogndal i 2011 og har en drøss A-landskampe­r for Estland. kan k det ende med ulike sammensetn­inger m av backpar.

– Vi har tre mann som kan rullere på de plassene nå. Så får vi se hvilke relasjoner som fungerer, sier Nilsen, som har vært veldig opptatt av samarbeide­t mellom Teniste og Gilbert Koomson, den gamle Sogndal-duoen som nå er ferske i Brann.

Gjenforent med Koomson

 ??  ?? BEDRE OG BEDRE: – Jeg blir bedre og bedre for hver trening og lærer de andre spillerne å kjenne, sier Taijo Teniste (til h.), her sammen med Steffen Skålevik og Kasper Skaanes (bak).
BEDRE OG BEDRE: – Jeg blir bedre og bedre for hver trening og lærer de andre spillerne å kjenne, sier Taijo Teniste (til h.), her sammen med Steffen Skålevik og Kasper Skaanes (bak).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway