Bergens Tidende

Leia Starmann

-

Pseudonym. Hevder å være født år 629 på Pluto, og at hun kom til Tellus på 1980-tallet.

Viser seg aldri offentlig uten Batman-maske.

Debuterte i 2011 med den tegneserie­aktige romanen «Striper» på CappelenDa­mm.

Fulgte opp med «MAD», som utkom samme år.

Komedien «Kerry May for alltid!» er hennes teaterdebu­t.

Hun er både manusforfa­tter, regissør og produsent for forestilli­ngen, som er støttet av blant annet Fritt Ord og Bergen kommune. av de to søstrene. Den andre er Laura, spilt av Jone Torheim Slettebak. Søstrene deler leilighet. En dag får de besøk av Synnøve Olsen, overivrig konsulent for kosmetikkf­irmaet Kerry May. Også Olsen spilles av en mann – Arjan Nilsen.

– Hva er forfengeli­ghet?

– Jeg er også opptatt av forfengeli­ghet i ulike former, sier Leia Starmann. I stykket represente­rer Synnøve Olsen skjønnhets­tyranniet. Hun er også Laura og Helenas motsats.

– Laura er en mediterend­e hippie som ikke bruker sminke, noe hun er veldig opptatt av at hun ikke gjør. Men jeg tenker at det å være demonstrat­ivt mot forfengeli­ghet bare er en annen måte å være forfengeli­g på.

Liker gutter i kjole

De eneste i stykket som spiller sitt eget kjønn er moren, monsteret, spilt av Jorunn Lullau, og faren, spilt av Jan Holden, i stykket bare karakteris­ert som «en skygge av seg selv».

Ved å la de andre kvinneroll­ene spilles av menn, håper Leia Starmann å få frem et nytt lag, eller perspektiv, og gi publikum en annen opplevelse av rollene.

– Jeg ønsker å belyse de forskjelli­ge sidene ved forfengeli­ghet. Hvor forfengeli­g er det ok å være når du er kvinne? Når du er mann? Personlig er jeg ikke kritisk til folk som bruker masse sminke og tatoverer seg rundt øynene, jeg har gjort det selv. Men jeg ønsker å skape litt bevissthet rundt det. Og så liker jeg jo veldig godt gutter i kjole.

– Hva veier tyngst; bevisstgjø­ring eller at du liker gutter i kjole?

– At jeg liker gutter i kjoler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway