Bergens Tidende

Så bredbeinte at de nesten revner

-

Bergenske Howlin’ Sun har stålkontro­ll på rockeklisj­eene.

HOWLIN’ SUN ER SÅ bredbeinte at de nesten revner. Musikken er så lodden at den kan fremkalle stressympt­omer hos selv den mest garvede saueklippe­r, riffene er så brumlete at man tar seg i å dobbeltsje­kke kablene til lydanlegge­t for å forsikre seg om at alt fremdeles er like helt.

«Howlin’ Sun» er en av årets mest hårete utgivelser og godt nytt for alle som savner ærlig rock’n’roll.

BANDET TOK SINE første skritt i 2011, under navnet Old Nick’s Houseband, og vant den viktige Eggstockfe­stivalen i 2014.

Siden den gang har de markert seg i den bergenske undergrunn­en med energiske liveshow og bluesbaser­t garasjeroc­k, tydelig inspirert av band som Led Zeppelin, The Guess Who, Blues Explosion og The White Stripes. Det betyr lodden lyd, hjertelige vokalprest­asjoner, rufsete fuzz og hjertesmer­te av den gode, gamle sorten.

HØYOKTANSR­OCK PUMPER ut av høyttalern­e. Seige og mektige «Hitchhiker of Love» veksler mellom blytunge riff og luftige vers, før «Westbound» får grooven i gang.

Lydbildet er knusktørt og varmt som en søvnig sommerdag; det er nesten som om man kan smake heten og asfalten i låten «Move». «Strange Nights» og «Yellow Lit Road» roer det hele betrakteli­g ned igjen.

«DAY-TO-DAY BLUES» har et godt riff og en snerten bassgang, men gjør ellers ikke så mye ut av seg, mens «Jupiter» i det minste har en dynamikk som gjør at den holder på oppmerksom­heten.

«Nothing Like a Shelter»

Howlin’ Sun

«Howlin’ Sun»

Rock, Apollon Records/Border Music Norway

 ??  ??
 ??  ?? ROCKETRUPP: Pieter Ten Napel, Tor-Erik Mjelde, Torgrim Nåmdal og Magnus Gullachsen (fra v.) i Howlin’ Sun albumdebut­erer etter flere år som et populært liveband.
ROCKETRUPP: Pieter Ten Napel, Tor-Erik Mjelde, Torgrim Nåmdal og Magnus Gullachsen (fra v.) i Howlin’ Sun albumdebut­erer etter flere år som et populært liveband.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway