Bergens Tidende

Hold staten av fatet

-

skånes fra kommunepol­itikernes styring. For det første, både brukere og pårørende er jevnt over godt fornøyde med omsorgen som gis. Særlig fornøyde er brukerne i mindre kommuner, så ingenting tyder på at omsorg for eldre er en for stor oppgave for lokalpolit­ikerne.

NEI, DET ER IKKE vanskelig å finne eksempler på at ting har sviktet. Både i Bergen og andre steder er det betydelig rom for forbedring både i hjemmetjen­esten og på sykehjem.

Det bør lokalpolit­ikerne svare for.

På samme måte som de må stilles til veggs når skolene er for dårlige, når barnehagen­e ikke holder mål og når funksjonsh­emmede ikke får god nok hjelp. Og når barneverne­t ikke duger.

Det er vanskelig å forstå hvorfor eldreomsor­gen skiller seg markant fra de andre områdene kommunene har ansvar for. For det er ikke slik at kommunene jevnt over nedpriorit­erer de eldre, og ødsler unødig mye penger på skoler.

I noen kommuner har skolene over lang tid hatt svake resultater og dårlig skolemiljø. Derfor foreslo den forrige kunnskapsm­inisteren, Torbjørn Røe Isaksen, en slags Robek-liste for kommuner der skolene skiller seg ut negativt.

At noen kommuner år etter år nedpriorit­erer de yngste, skulle det innebære at staten bør ta over finansieri­ngen av skole også?

Frp har i årevis kjempet for at staten skal ta over, og har heldigvis tapt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway