Bergens Tidende

Kevin Monsen: – Medisinen ga ro

-

Kevin klatret overalt og greide ikke å sitte i ro en hel skoledag. Å få diagnosen ADHD var en lettelse for hele familien.

Jeg ble mindre sint og klarte å gå bort fra de situasjone­ne som provoserte meg.

Rutiner og forutsigba­rhet

I tillegg til medisinen fikk foreldrene hans tilbud om å gå på kurs for å lære hvordan de kunne hjelpe ham i hverdagen. torsdag fordi vi har dårlig tid, er ikke lurt. Da blir det lett kaotisk, sier Marianne Monsen.

– Jeg er også flink til å lage mine egne rutiner. Jeg jobber mentalt mye med meg selv – blant annet ved å bruke meditasjon, sier Kevin.

Familien prøver å unngå for mye sukker i ukedagene. Særlig brusdrikki­ng kan føre til mye uro.

Jeg ble mindre sint og klarte å gå bort fra de situasjone­ne som provoserte meg. Kevin Monsen

Deltar i gårdsarbei­d

Etter at Kevin begynte på ungdomssko­len har han fått mye hjelp og tilrettele­gging. Én dag i uken er han på en gård i nærheten, sammen med andre tenåringer. Der deltar de i mating og stell av dyrene, i tillegg til annet praktisk arbeid.

Familien har også hatt en spesialutd­annet sykepleier på hjemmebesø­k. Hun har observert samspillet mellom dem og gitt gode råd.

– For oss har det vært veldig viktig å få denne hjelpen i tillegg til medisinene, sier Marianne Monsen.

 ??  ?? GOD LÆRING: Etter at Kevin fikk ADHD-diagnose gikk Marianne Monsen og ektemannen på kurs for å mestre hverdagen bedre. Det hadde de stor nytte av.
GOD LÆRING: Etter at Kevin fikk ADHD-diagnose gikk Marianne Monsen og ektemannen på kurs for å mestre hverdagen bedre. Det hadde de stor nytte av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway