Bergens Tidende

22.000 mistet strømmen etter eksplosjon i BKK-stasjon

- ANNE E. HOVDEN anne.hovden@bt.no EYSTEIN RØSSUM HILDE HEIAN MALENE INDREBØ-LANGLO

En eksplosjon i en BKK-stasjon i Kokstadvei­en søndag førte til at store deler av Bønes, Fana og Ytrebygda mistet strømmen i 10-tiden sndag. Også fjernvarme­anlegget til BKK ble slått, noe som førte til at cirka 1000 kunder mistet varmen.

Ifølge seksjonssj­ef Øystein Berge i BKK var det en teknisk svikt som førte til eksplosjon­en i en av effektbryt­erne. Bryteren befinner seg utendørs ved Dolviken transforma­torstasjon på Kokstad. Inn til denne stasjonen går det 132.000 volt inn og 11.000 volt ut.

– Dette er sånn som skjer av og til, dessverre, sier Berge.

I 11-tiden ble det slått fast at ingen personer var til stede ved stasjonen da det smalt, og at ingen var kommet til skade.

– Vil ta lang tid

Bryteren som eksplodert­e er kledd med porselen, og porselensb­iter er derfor spredd i hele området og førte til skade på utstyr. Eksplosjon­en slo også ut nabostasjo­nene på Rå og Skjold.

– Det vil ta lang tid før vi får reparert skadene på Kokstad. Hvor lang tid tør jeg ikke si, men selv om det jobbes på spreng kan det se ut som arbeidet kommer til å fortsette utover mandagen, sier Anne Mette Tuvin, kommunikas­jonsrådgiv­er i BKK til BT søndag kveld.

Hørte et høyt smell

Mange henvendte seg til Ber-

 ??  ?? EKSPLOSJON: En eksplosjon i en BKK-stasjon i Kokstadvei­en var årsak til strømbrudd­et. I 17-tiden var fremdeles noen kunder uten strøm.
EKSPLOSJON: En eksplosjon i en BKK-stasjon i Kokstadvei­en var årsak til strømbrudd­et. I 17-tiden var fremdeles noen kunder uten strøm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway