Bergens Tidende

Ny årsbeste i verden

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

at vi er mer et målvaktspa­r, sier Lien.

– Tempo avgjorde Martine Hjørneviks tid holdt til NM-gull. Hekkeløper­en var to hundredele­r unna Isabelle Pedersens norske juniorreko­rd.

Hjørnevik har fulgt opp den gode fjorårsses­ongen og startet 2018 med et brak. For to uker siden løp NornaSalhu­s-utøveren inn til årsbeste i verden på 60 meter hekk i U18-klassen med 8,26 under Nornaleken­e. Hun gjorde det samme på 200 meter flatt.

Søndag var juniorhekk­ene på 76 centimeter byttet ut med seniorhekk­er på 84 centimeter, men det hindret ikke jenten fra Åsane. Tiden 8,36 holdt til NM-gull i Rudhallen og årsbeste i verden i U18-klassen.

– Det var utrolig gøy. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle være på dette nivået allerede. Det lover bra for utendørsse­songen, sier Hjørnevik til BT etter løpet under NM innendørs i Bærum. I andre omgang fikk Tertnes fart på angrepsspi­llet og fortsatte det gode forsvarssp­illet.

Fem minutter ut i andre omgang vartet Lien opp med en praktredni­ng, som ga Tertnes muligheten til å utlikne, men Bodil Sørheim klarte ikke å overliste Annick Lipman i Gjerpen-buret. Minuttet senere I finalen ble Agathe Holtan fikset Thea Stankiewic­z 11–11. Wathne (23), Sandnes IL, Like etter førte Celine Sivertsen slått med en hundredel. Tertnes opp i ledelsen for første – Jeg visste det kom til gang i kampen. å bli en jevn duell. Jeg traff

Samme Sivertsen førte Tertbra i blokken og følte at førnes opp i ledelse 15–12 fra syvste hekk gikk veldig bra. Så meteren etter ti minutter. Forklarte jeg å holde på farten spranget tok hjemmelage­t med og frekvensen, sier Hjørneseg gjennomvik.omgangen.Med tre minutter igjen økte Sivertsen ebuten med seniorhekl­edelsen til 22–18 fra syvmeteren. ker resulterte i sjette beste

– At vi klarte å sette tempo på tid av en norsk senior nokontring­sspillet og i ankomstfae­nsinne, ifølge Friidrett.no. sen gjorde at vi avgjorde kamHjørnev­ik var også knappe pen. Vi gjorde det litt enklere to hundredele­r bak den noroffensi­vt, sier Johannesse­n. ske juniorreko­rden satt av

I andre enden noterte Lien en annen bergenser, Isabelle seg for sin sjette redning før Pedersen. Den rekorden har Mina Mjærum satte Tertnes’ Hjørnevik, som blir 17 år om siste med en lekker flyger. Tertto uker, to år på å slå. nes vant til slutt 23–19. – Den er det selvfølgel­ig

– Vi pleier å legge inn én mulig å slå, men jobben må flyger pr. kamp. Denne gangen gjøres, sier Hjørnevik. kjørte vi en annen variant slik at jeg fikk den, avslutter Mjærum.

Fakta i resultatbø­rsen.

Uhyre jevn finale

– Lover sykt bra

Høydepunkt­et i 2017 var sølvet i ungdoms-OL. Denne sesongen er det U18-EM i Györ som er hovedmålet.

– Jeg håper å kunne gjøre det like bra eller bedre enn i fjor. Da ble det andreplass, sier Hjørnevik som avslutter innendørss­esongen i Oslo neste helg.

Deretter venter en treningspe­riode før utendørsse­songen starter i mai. Om de gode prestasjon­ene svarer 16-åringen følgende:

– Jeg tenker det lover sykt bra for årene fremover. Jeg ligger bra an, sier Hjørnevik.

Kjell Magne Ebbesvik i Norna-Salhus IL er full av lovord.

– Dette var veldig, veldig bra. Om hun fortsetter slik kan det gå mot noe stort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway