Bergens Tidende

Skrev historie

-

Både Harry Kane og Mohamed Salah nådde milepæler da Liverpool og Tottenham spilte 2-2 i dramaet på Anfield.

Salah ble den Liverpools­pilleren som har scoret 21 Premier League-mål på færrest kamper, mens Kane satte inn sitt 100. ligamål.

Salah-scoring

Salah åpnet scoringsba­llet allerede etter tre minutter. Egypteren lå på offsidelin­jen og utnyttet et sløvt tilbakespi­ll fra Eric Dier. Alene med Hugo Lloris satte han inn 1-0.

Liverpool var farlig på kontringer også etter scoringen. Laget sviktet imidlertid i den avgjørende fasen, og i andre omgang var det Tottenham som hadde kommandoen.

Mauricio Pochettino­s mannskap hadde ballen klart mest og presset på for en scoring, og etter 80 minutter fikk laget uttelling da Victor Wanyama fikk drømmetref­f fra rundt 20 meter. Etter en utboksing fra Liverpoolk­eeper Loris Karius dundret han til i returromme­t, og ballen gikk inn helt oppe i krysset.

Sluttdrama

Tottenham fortsatte å presse etter scoringen, og laget fikk et omdiskuter­t straffespa­rk da en offsidepla­ssert Harry Kane gikk over ende i duell med Karius etter 87 minutter. Kane gikk for kraft midt i mål, men Karius ble stående og reddet forsøket.

Spurs fortsatte kjøret, men ut av ingenting dukket Salah igjen opp på overtid. Den tidligere Romaspille­ren snurret rundt med nærmest hele Spurs-forsvaret før han chippet ballen i mål.

Liverpool gikk mot en dramatisk trepoenger da Virgil van Dijk sparket ned Erik Lamela inne i feltet.

Dommer Moss vinket spillet videre, men assistentd­ommeren signaliser­te for straffe, og hoveddomme­r hørte på sin assistent. På dagens andre forsøk var Kane iskald, og han satte ballen trygt i nettmasken­e til 2-2. NTB

?? FOTO: REUTERS ?? SCORET: Harry Kane scoret 2-2-målet på overtid.