Bergens Tidende

Være historie

-

ket over at særlig Lothepus ble kjendis.

– Jeg lovet jo Leif Einar at han kom til å bli rikskjendi­s, selv om han mente jeg bare pratet tull. Han hadde ikke særlig troen. Men hvordan kjendissta­tusen blir forvaltet er jo en annen sak. Fallhøyden er stor når han velger å gå så totalt bananas på eksponerin­gen av seg selv.

– Bør «Fjorden Cowboys» snart være historie?

– Både og. Flere sesonger av en serie er alltid bra for TV- og filmbransj­en, siden det holder arbeidspla­sser i live. Men så er det jo noe som heter å gi seg mens leken er god. Å bevare litt mystikk før folk blir overmette, sier Wærness.

Banner og drikker like mye

Lothepus har gjort over 50 konserter i 2017. Og sikkert like mange boksigneri­nger. For biografien om ham, «Går det til helvete, så går det til helvete», ble en kommersiel­l suksess.

– Det går i ett. Er man på TV, får man solgt mer, innrømmer Lothepus.

Produsente­n er likevel klar på at «Fjorden Cowboys» aldri blir et reklamepro­gram for Lothepus’ produkter og kommersiel­le virksomhet.

– Vi vet at han er kjempeflin­k til å kapitalise­re på kjendissta­tusen sin, men «Fjorden Cowboys» skal fokusere på det andre han og Joar gjør. En viktig grunn til at serien slår an, er nettopp det at de er litt annerledes. Det er fremdeles to hardbarked­e karer fra bygden som står på og lever livet litt hardt, sier Nilsen.

Han understrek­er at ingen kunne forutsi hvilket fenomen «Fjorden Cowboys» ville bli.

– Livet til Lothepus og Joar er selvsagt annerledes nå enn da serien startet. Derfor er det viktig at vi skildrer den andre siden, som når de lager til blueshelg i Odda i den kommende sesongen. Eller når vi skildrer alle historiene med båten til Joar, «Con Amore», sier Nilsen.

– Jeg kan bare være meg selv. Jeg drikker ikke mindre eller banner mindre bare fordi mange ser meg på TV. Det er også like gøy å lage serien, selv om absolutt alle vet hvem vi er. Men jeg er blitt mer opptatt av at vi skal virkeliggj­øre noen drømmer når vi først har sjansen, sier Førde.

 ?? FOTO: STIAN SERVOSS, FLIMMER FILM ??
FOTO: STIAN SERVOSS, FLIMMER FILM

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway