Bergens Tidende

NØTT: DAGENS PÅ SVAR

-

1.

Lausanne. Løgnaslage­t. 20.

Gøran. 19. Hegerberg. Ada og Andrine 18.

Bug. 17. Italia.Nord- i Po, 16.

Shining. Thehotell/ Ondskapens 15.

tooth). Blue-Blåtann/( Harald 14.

OL.mer- Lillehamfø­r Harding Tonya og Kerrigan Nancy stløperne kunmellom Dramaet 13.

Ulv. 12. Gaupe. 11. Embla. 10. Idunn.Idun/ 9.

Cartney. McPaul og Mills Heather 8. Selje. 7. Flora. 6. Carlsen. Magnus 5. Jolie. Angelina 4.

Celtic. 3. Telefonkio­sker. 2.

Knutby.

4. I hvilken by, som ikke er en by, fungerte drapsdømte Helge Fosmo som pastor frem til 2004?

Hva slags byggverk, beregnet for korte opphold, ble lansert i Norge for litt over 85 år siden, var synlige i alle byer og de fleste tettsteder, men finnes nå i et vernet antall på kun 100? I Bergen er det fem igjen. Med samme bokstav i slutten- som i begynnelse­n av navnet, hvilket lag leder som vanlig den skotske eliteserie­n i fotball?

FNs høykommiss­ærs spesialuts­ending for flyktninge­r besøkte Jens Stoltenber­g forrige uke. Hva het den barnerike skuespille­ren? Hvilken nordmann hadde gleden av å bli kjent med Liv Tyler da han gjorde modelloppd­rag for G-Star RAW noen år tilbake? Med et smøremykt navn, hvilken kommune skal slå seg sammen med Vågsøy i 2020 (dersom

8.

9.

10.

11.

12.

13. alt går etter planen)? Hvilken kommune helt nordvest i Møre og Romsdal har samme navn som et musikalsk løvtre?

Beatrice Milly McCartney (2003-) trenger ikke bekymre seg for økonomien i fremtiden. Hva heter nemlig hennes foreldre? Hvilken norrøn gudinne passer på eplene som holder gudene unge? 1060 norske kvinner og et varemerke har samme navn som henne. Den første kvinnen på jorden deler navn med 680 norske kvinner. Hva heter hun ifølge norrøn mytologi?

Det skal skytes 38 eksemplare­r av arten «Lynx lynx» i Norge i år. Hva kaller vi dyret til daglig?

Canis lupus får vel ikke gå i fred i år heller. Hva kaller vi dyret til daglig? Her kan du rope ut svaret.

Om hvilken hendelse handler filmen «I, Tonya» fra 2017?

15.

16.

17.

18.

19.

20.

 ??  ?? 7.914.13Tvilling­broren til Robert Stoltenber­g, fem norske konger og en danske med ødelagt tann. Hvilket fornavn?Alt forfatters­piren Jack Torrance kommer på er setningen «All work and no play makes Jack a dull boy.» I hvilken grøsser av en film fra 1980? Hvilken 670 km lang italiensk elv har samme navn som en teletubby? Hvilken 772 km lang elv, som renner gjennom Ukraina, Hviterussl­and og Polen, har samme navn som en programvar­efeil (fra engelsk)? Hvilke to søstre er begge blant Norges beste fotballspi­llere, men er av ulike årsaker ikke på landslaget? Alexander Sørloth (22) er klar for Crystal Palace. Hva heter hans far, som var en fryktet spiss i Rosenborg? Hvilken revygruppe ble etablerte av Per Inge Torkelsen, Dag Schreiner og Steinar Lyse på 1980-tallet?
7.914.13Tvilling­broren til Robert Stoltenber­g, fem norske konger og en danske med ødelagt tann. Hvilket fornavn?Alt forfatters­piren Jack Torrance kommer på er setningen «All work and no play makes Jack a dull boy.» I hvilken grøsser av en film fra 1980? Hvilken 670 km lang italiensk elv har samme navn som en teletubby? Hvilken 772 km lang elv, som renner gjennom Ukraina, Hviterussl­and og Polen, har samme navn som en programvar­efeil (fra engelsk)? Hvilke to søstre er begge blant Norges beste fotballspi­llere, men er av ulike årsaker ikke på landslaget? Alexander Sørloth (22) er klar for Crystal Palace. Hva heter hans far, som var en fryktet spiss i Rosenborg? Hvilken revygruppe ble etablerte av Per Inge Torkelsen, Dag Schreiner og Steinar Lyse på 1980-tallet?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway