Bergens Tidende

– IOC gjør alt for å motarbeide oss

-

Den russiske landslagss­jefen i langrenn, Markus Cramer, er svaert kritisk til at IOC ikke lar de 13 russiske utøverne som ble frikjent av CAS få delta i OL.

Mandag ble det klart at Den internasjo­nale olympiske komité (IOC) står fast ved beslutning­en om ikke å gi akkrediter­ing til de 13 russiske utøverne etter at de ble frikjent av Idrettens voldgiftsr­ett (CAS) i forrige uke.

Dermed blir antallet russiske olympiske utøvere i Pyeongchan­g-lekene stående på 169.

– Min følelse er at IOC gjør alt de kan for å motarbeide Russland. De vil ganske enkelt ikke ha med de beste russiske løperne, for de vil ikke at de skal komme hit å ta medaljer, sier Cramer til svenske Aftonblade­t.

Den russiske VM-stjernen fra i fjor, Sergej Ustjugov, er ikke engang blitt invitert til OL. Ustjugov var ikke blant de utøverne som ble utestengt på livstid av IOC etter dopingavsl­øringene i Sotsji-OL.

– Han avga fire dopingprøv­er i Sotsji-OL, og alle var rene, ingen anmerkning­er i det hele tatt. Så hvorfor får han ikke komme hit? Det er en spøk. Jeg forstår ikke hvordan IOC tenker, sier Cramer.

Russland er anklaget for omfattende statsstøtt­et dopingmisb­ruk under Sotsji-OL i 2014. I desember ble landet utestengt fra OL, men 169 russere får delta under såkalt nøytralt flagg.

I Pyeongchan­g går russerne under betegnelse­n «Olympiske aktive fra Russland» (OAR).

IOC-panelet som har behandlet saken på nytt, og står fast på sitt, er oppgitt etter CAS-frikjennel­sen. Panelet «anbefaler enstemmig IOC om ikke å invitere disse 15 personene (13 utøvere og to trenere) til vinterOL i Pyeongchan­g», het det i en pressemeld­ing fra IOC.

– Vi har gjort det veldig tydelig at mangelen på sanksjoner fra CAS ikke betyr at du har rett til en invitasjon fra IOC, ettersom det er et privilegiu­m for de russiske utøverne å bli invitert, sier IOC-president Thomas Bach.

IOC har rettet kritikk mot CAS-domstolens beslutning om å frikjenne de russiske utøverne.

– Vi stiller oss litt undrende til kvaliteten på beslutning­en, sier Bach.

NTB

 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, SCANPIX ?? IKKE FORNØYD: Markus Cramer, sjefen for de russiske langrennsl­øperne, mener de 13 russerne som ble frikjent av CAS, må få delta i OL.
FOTO: TERJE PEDERSEN, SCANPIX IKKE FORNØYD: Markus Cramer, sjefen for de russiske langrennsl­øperne, mener de 13 russerne som ble frikjent av CAS, må få delta i OL.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway