Bergens Tidende

Rømte med barnet

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

En tidligere ustraffet mann i Sogn og Fjordane er dømt til fengsel for vold og drapstrusl­er mot kvinnen han var gift med.

Kvinnen hadde vaert ute med kolleger og kom hjem om natten. I stuen oppdaget hun at mannen i 50-årene «var full og lå og sov i stuen».

Hun ble opprørt over at han hadde sovnet fra fryseren med åpen dør og ga uttrykk for dette. I tillegg reagerte hun på at mannen, som skulle passe barnet, hadde drukket så mye.

«Frøs til is»

Volds- og trusselsak­en stammer fra Sogn sommeren 2016. Den var oppe i Sogn og Fjordane tingrett i slutten av januar.

Dommen kom denne uken. Ifølge den ble mannen så opprørt over det konen konfronter­te ham med, at han dyttet henne i gulvet, satte seg oppå henne og tok kvelertak. Han skal også ha kommet tilbake og sparket henne, fulgt av utsagn som «reis deg opp» og «jeg skal drepe deg neste gang».

Samtidig med kvelertake­t skal han ha uttalt at han hatet konen. Mannen skal også ha kommet med trusler om å drepe henne.

Kvinnen ble så redd at hun tok med seg barnet og rømte ut på gaten. I retten sa hun at hun ble livredd. Hun forklarte at hun «frøs til is» og ikke gjorde motstand, av frykt for å provosere enda mer.

Mannen har ifølge dommen erkjent de faktiske forhold, men han nektet straffskyl­d. Ifølge dommen forklarer både konen og mannen seg så å si likt om hva som skjedde. Retten legger til grunn at mannen hadde drukket to flasker vin og litt whisky etter at barnet ble lagt.

Flyttet ut

Noen dager senere anmeldte kvinnen voldssaken. Hun flyttet ikke hjem igjen med barnet før mannen hadde flyttet ut. De er nå skilt. I retten forklarte kvinnen at hun har vaert svaert redd etter hendelsen, og at hun fortsatt sliter med angst.

En enstemmig rett mener det ikke er tvil om at mannen utøvde den volden som han er tiltalt for. Han dømmes til 30 dagers fengsel for kroppskren­kelse og drapstrusl­er.

Han må også betale 20.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng. Tiltaltes forsvarer ønsker ikke å kommentere dommen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway