Bergens Tidende

Byrådslede­r og politisjef kalt inn til folkemøte etter skyting

-

Byrådslede­r i Oslo, Raymond Johansen (Ap), og politisjef i Oslo Øst, John Roger Lund, stiller til folkemøte på Holmlia etter skytingen onsdag.

I et åpent brev i Nordstrand­s Blad til Johansen og Lund torsdag, ber sokneprest Silje Kivle Andreassen om et åpent folkemøte etter at en mann i 20-årene ble skutt på en parkerings­plass på Holmlia i Oslo onsdag kveld.

Torsdag kveld bekrefter Lund overfor Aftenposte­n at det blir folkemøte tirsdag.

Vil informere folk

– Vi har hatt dette på agendaen at vi skal ut og informere til medborgere, nå ønsker vi å stelle i stand dette i samarbeid med Oslo kommune og bydelen, sier politisjef­en.

Marte Ingul, byrådssekr­etaer for byrådslede­r Raymond Johansen, bekrefter overfor NTB at Oslo kommune og Oslo politidist­rikt inviterer til folkemøte sammen med Søndre Nordstrand bydel på Holmlia tirsdag kveld.

– Kan ikke ha det slik!

– Skytingen skjedde like før klokken 21.00 – et tidspunkt hvor jeg vet at flere barn og ungdom er på vei hjem fra aktivitete­r eller besøk hos venner. Vi kan ikke utsette barna våre for slik utrygghet – vi kan ikke ha det slik! skriver sokneprest Silje Kivle Andreassen i brevet.

– I og med at situasjone­n oppleves så alvorlig og utrygg for en stor gruppe av byens innbyggere er det naturlig at politilede­r John Roger Lund og byrådslede­r Raymond Johansen stiller på folkemøtet. Vi på Holmlia vil vite hva dere tenker er plan B, siden planen dere la frem for oss på folkemøtet på Rosenholm skole i høst åpenbart ikke fungerer godt nok, fortsetter sokneprest­en.

Beboere på Holmlia har også tatt initiativ til en antivoldsm­arkering fredag klokken 18.00.

Truffet av flere skudd

Ingen er så langt pågrepet for å ha skutt en mann på Holmlia i Oslo onsdag kveld, og det har de siste månedene vaert flere voldshende­lser i det samme området.

Mannen ble truffet av flere skudd og er innlagt på Ullevål med alvorlige, men ikke livstruend­e skader. Skuddoffer­et er kjent for politiet fra tidligere, og politiet utelukker ikke at skyteepiso­den kan knyttes til gjengmiljø­et. NTB

 ?? FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX ?? BESKUTT: Ingen er så langt pågrepet for å ha skutt en mann på Holmlia i Oslo onsdag kveld.
FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX BESKUTT: Ingen er så langt pågrepet for å ha skutt en mann på Holmlia i Oslo onsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway