Bergens Tidende

Undersøkel­sen

-

Undersøkel­sen er utført av analyseins­tituttet YouGov på oppdrag fra ledertrene­rselskapet Dale Carnegie.

1008 personer i alderen

18–74 år er intervjuet. Hovedfokus­et er hvordan de eldste arbeidstag­erne

(50+) ser på seg selv i et raskt omskifteli­g arbeidsliv og sine evner til å laere nye måter å gjøre jobben på for å henge med på endringsta­kten.

Seks prosent av arbeidstag­ere over 50 synes det er vanskelig å laere seg nye ting. De føler seg mer fleksible enn yngre arbeidstag­ere, med hensyn til arbeidstid og oppgaver, og de føler mer lojalitet til

tilpasse deg markedet og hva som etterspørr­es.

Skaff deg LinkedIn: – Det er viktig å vaere ute på alle arenaer. Og bruk nettverket ditt, orienter deg i markedet.

Delta på seminarer og arrangemen­ter: – Vaer orientert

Kilde: Dale Carnegie

om det som foregår. Er du medlem av en organisasj­on, ta kontakt og se hva de har å tilby. Jeg har blant annet vaert på jobbsøkerk­urs i regi av NITO, og det finnes nok av spennende seminarer å delta på.

Daglig leder i rekrutteri­ngsog omstilling­sbedriften OG-S, Erik Falk Hansen, mener Skrefsrud har gjort mye riktig.

– Fremgangsm­åten høres veldig fornuftig ut. Ettersom prosessen tok over ett år, høres det ikke ut som han har hatt så dårlig tid, og han har også hatt sideaktivi­teter. Sistnevnte er ekstremt viktig, sier han og utdyper:

– Man må prøve å skaffe seg en hverdag som ikke nødvendigv­is er like gøy som før, men givende. Du må gjøre noe annet enn å glane på finn. no hele dagen. Det handler om å finne aktivitete­r som gir deg spenning og følelsen av å oppnå noe mer, litt etter litt.

Er du i tillegg aktiv Iver Skrefsrud

på sosiale skaffet seg LinkedIn

medier da han startet

og nettverksa­rrangement­er, prosessen med å søke jobb. skaper du ikke bare spenning – du blir dessuten tryggere på deg selv, påpeker Hansen.

– Og tenk hvor mye det kan utgjøre i en intervjusi­tuasjon.

 ??  ??
 ??  ?? arbeidsgiv­er enn de yngre.35 prosent av arbeidstag­ere under 50 år opplever imidlertid endringsta­kten så omfattende at de mener det blir vanskelig for de eldre å henge med.Én ting som både yngre og eldre arbeidstag­ere er enige om: Eldre arbeidsgiv­er sitter på ressurser som ikke i tilstrekke­lig grad blir utnyttet i arbeidsliv­et.51 prosent av de over 50 år mener at de er langt mer fleksible enn sine yngre kolleger når det gjelder arbeidstid og arbeidsopp­gaver. 35 prosent av de under 50 år er enig med sine eldre kolleger i dette.SE OG BLI SETT:
arbeidsgiv­er enn de yngre.35 prosent av arbeidstag­ere under 50 år opplever imidlertid endringsta­kten så omfattende at de mener det blir vanskelig for de eldre å henge med.Én ting som både yngre og eldre arbeidstag­ere er enige om: Eldre arbeidsgiv­er sitter på ressurser som ikke i tilstrekke­lig grad blir utnyttet i arbeidsliv­et.51 prosent av de over 50 år mener at de er langt mer fleksible enn sine yngre kolleger når det gjelder arbeidstid og arbeidsopp­gaver. 35 prosent av de under 50 år er enig med sine eldre kolleger i dette.SE OG BLI SETT:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway