Bergens Tidende

Koomson ble den nye publikumsf­avoritten

- Jeg er vant til å bli høyt elsket av supportern­e, sier Gilbert Koomson. Branns nye ghaneser håper han kan gi publikum mer underholdn­ing når alvoret starter.

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto TOR HØVIK

eI en kamp der Brann skapte mange sjanser, begge spissene scoret mål og publikum generelt hadde mye å glede seg over, var det ett navn som var på alles lepper: Gilbert Koomson.

I treningska­mpen mot Viking var den lynhurtige ghaneseren et konstant uromoment på høyrekante­n. Han driblet, satte full fart da kontringsm­ulighetene bydde seg og sto bak flere av de mange sjansene Brann skapte. Og viktigst av alt: Han scoret et fantastisk mål og slo et målgivende innlegg til Torgeir Børven. Brann vant til slutt 3–2. Steffen Lie Skålevik scoret kampens første.

– Det var en god kamp. Vi spilte bra, kontroller­te kampen og kom til mange sjanser. Og til slutt vant vi, så jeg er veldig fornøyd, sier Koomson.

– Målet var fantastisk

Scoringen hans i det 29. minuttet var kampens definitive høydepunkt. Steffen Lie Skålevik jaget en ball bak Vikings forsvar, og fikk etter iherdig innsats spilt den videre til Koomson i sekstenmet­eren.

Med tre mørkeblå forsvarere rundt seg vendte den tidligere Sogndal-spilleren lynhurtig, fikk Tord Salte til å se ut som «Tord Saltstøtte» og plasserte ballen kontroller­t i nettet.

– Målet var fantastisk. Måten jeg vendte på ... Det var en god scoring, men med mine ferdighete­r er dette helt normalt. Jeg vet hva jeg er god for, og jeg jobber alltid for å få det ut, sier Koomson, som var den store spilleren i Vestlandsh­allen denne torsdagen.

– Det er slik jeg skal gjøre jobben min, for det er de ferdighete­ne jeg har. Jeg skal fortsette å jobbe hardt, sånn at jeg også kan gjøre det når sesongen begynner. Det er jo det viktigste.

Kjaerlighe­t både til og fra

Målet var fantastisk. Måten jeg vendte på ... Det var en god scoring, men med mine ferdighete­r er dette helt normalt.

Og gjør han det, vil han bli saerdeles populaer blant supportern­e. For de rundt 200 tilskuerne som så ham i Vestlandsh­allen, er han allerede blitt en favoritt.

– Det var det samme i Sogndal, der elsket supportern­e meg høyt, sier Koomson.

Han er vant med å bli elsket. Og det liker han godt.

– Men jeg elsker supportern­e også, for uten dem er kampene mye kjedeliger­e. Jeg er glad for at de liker meg, og jeg lover å jobbe hardt for at de også skal bli glade når sesongen begynner, sier 23-åringen.

– Er det dette nivået vi kan forvente at han spiller på hver gang, Lars Arne Nilsen?

– Vi får se. Han var god i dag, men han hadde også gode medspiller­e som spilte ham opp. Både Taijo (Teniste) og Vidar (Jonsson) gjorde en god jobb på backen, mens indreløper­ne, både Kasper (Skaanes) og Fredrik (Haugen), ga ham et godt utgangspun­kt, sier han.

– God spiller

Brann-treneren fortsetter:

– Han kommer til å bli veldig god for oss. Han har fart, kreativite­t og scorer mål. Han er en veldig god spiller og en fin gutt, men han er avhengige av gode lagkamerat­er, han også, sier Nilsen.

Det synes Koomson at han har. Etter kampen roste han dem for velkomsten han har fått, noe som har gjort det enklere å tilpasse seg både på og utenfor banen.

– Alle virker veldig glade for at jeg er her, og siden Brann og Sogndal har spilt mye mot hverandre, var det mange som kjente meg fra før. De har tatt meg svaert godt imot, sier ghaneseren, som nå jobber med å bli vant med Nilsens spillestil.

Den er ganske forskjelli­g fra Eirik Bakkes stil i Sogndal.

– Jeg vil ikke si at den ene er bedre enn den andre, men det er ganske annerledes. Hvis man ikke er smart, så ville det blitt vanskelig, men jeg skal vaere lur og høre på det treneren sier, sier Koomson. Treningska­mp Vestlandsh­allen

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding IL

Mål: 1–0 Steffen Lie Skålevik (4.),

1–1 Zymer Bytyqi (27.), 2–1 Gilbert Komsoon (29.), 3–1 Torgeir Børven

(54.), 3–2 Kristian Novak (74.) Brann (4–3–3): Samuel SahinRadli­nger - Vidar Ari Jonsson (Ruben Kristianse­n fra 46), Vito Wormgoor, Jonas Grønner (Nicholas Marthinuss­en fra 77), Taijo Teniste - Fredrik Haugen (Peter Orry Larsen fra 46), Sivert Heltne Nilsen (Kristoffer Barmen fra 62.), Amer Ordagic (Kasper Skaanes fra

46) - Gilbert Komsoon, Steffen Lie Skålevik (Torgeir Børven fra 46), Ludcinio Marengo (Gilli Rolantsson fra 46).

Jeg skal fortsette å jobbe hardt, sånn at jeg også kan gjøre det når sesongen begynner. Det er jo det viktigste.

Gilbert Koomson

 ??  ?? BEGEISTRET: Gilbert Koomson begeistret publikum i Vestlandsh­allen.
BEGEISTRET: Gilbert Koomson begeistret publikum i Vestlandsh­allen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway