Bergens Tidende

Spennende fransk krim

-

Et snedig plott gjør leseren like paranoid som etterforsk­eren i en krim full av lidenskap, sjalusi og hevntørst.

med trøblete privatliv. Hans fortid er langt rikere og mer sammensatt enn det som er vanlig. Vår egen Varg Veum har enkelte likhetstre­kk med Martin Servaz. Forskjelle­n er at Servaz en gang planla å bli forfatter og ikke etterforsk­er. En gang gikk han på eliteskole i den vesle byen Marsac utenfor Toulouse, som i «En sang for druknede sjeler» spiller en lignende rolle som Oxford gjør i «Morse». MANIER KLARER dessuten å gi sine mange personer langt mer psykologis­k dybde enn de noe endimensjo­nale karakteren­e som ellers opptrer i sjangeren. Den etter hvert stereotype skikkelsen «gal seriemorde­r» har fått en overrasken­de vri i denne kriminalro­manen. Julian Hirtman heter seriemorde­ren, som var viktig i første bind. Nå er han rømt fra psykiatris­k sykehus og befinner seg muligens i naerheten. Paranoiaen til Servaz smitter definitivt over på leseren, ikke minst fordi Manier kan kunsten å kryssklipp­e mellom scener i avgjørende øyeblikk.

FORFATTERE­N FORETAR ellers en rekke elegante manøvre for å villede politi og leser.

I tillegg til å vaere kriminalro­man, gir boken en troverdig skildring av sjalusi og misunnelse som ødeleggend­e drivkrefte­r mellom kamerater. Boken er noe omstendeli­g i begynnelse­n og skildringe­ne av lyn, torden og regn blir vel utbrodert. Men ellers er «En sang for druknede sjeler» en solid og spennende kriminalro­man.

Bokanmelde­r

 ?? FOTO: BRUNO LEVY, ASCHEHOUG ?? «En sang for druknede sjeler»Krim, Bernard Manier, Oversatt av Christina Revold, AschehougS­NEDIG: Historien som fortelles i krimboken «En sang for druknede sjeler» er snedig, mener BTs litteratur­anmelder.
FOTO: BRUNO LEVY, ASCHEHOUG «En sang for druknede sjeler»Krim, Bernard Manier, Oversatt av Christina Revold, AschehougS­NEDIG: Historien som fortelles i krimboken «En sang for druknede sjeler» er snedig, mener BTs litteratur­anmelder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway