Bergens Tidende

Sverre Lunde Pedersen

-

Fra: Os

Født: 17. juli 1992

Idrett: Skøyter

Trener: Sondre Skarli Viktige meritter:

5. plass på 5000-meter og lagtempo OL 2014.

3. plass på lagtempo VM

2017.

3. plass på 5000-meter. 2. plass på lagtempo. VM 2016

2. plass VM allround 2016

3. plass VM allround 2015

3 individuel­le seire i verdenscup­en. 1 på lagtempo.

OL-konkurrans­er:

5000-meter, 1500-meter, lagtempo og fellesstar­t. andre løperne for å studere teknikken deres.

– Det jeg først la merke til med han på skøyter var at han ikke hadde knekk i anklene, slik nesten alle barn har når de går på skøyter. Sverre har stått oppå skøytene hele tiden, sier Jarle.

Slo alle i Europa

Sverre Lunde Pedersen er oppvokst på Slåtthaug. Det finnes bilder av ham i BTs arkiv som seksåring.

Ganske tidlig begynte Sverre å vinne løpene han deltok i hjemme i Norge. Som elleveårin­g i 2005 reiste han til Nederland for å vaere med i den store barne- og ungdomskon­kurransen Viking Race. Der var han med hvert år, og vant alle distanser hver gang, frem til han ble OL-deltaker i 2010.

– Erkjennels­en av at han kom til å bli en av verdens beste kom gradvis, men jeg husker godt det første Viking Race han var med i. Da var ikke jeg i Nederland, men jeg kjente godt Peter Kolder som var trener for de nederlands­ke juniorene. Han ringte meg og at Sverre hadde vunnet og gikk så fantastisk godt på skøyter, husker Jarle Pedersen.

Da trenerkoll­egaen ringte og sa at «Little guy Pedersen was fantastic» skjønte pappa Pedersen at noe var på gang.

– Da tenkte jeg: «Oi, er han så god at han slår alle i Europa også, altså!».

Trenger kameratene

Sverre Lunde Pedersen spilte også fotball, men i 14–15-årsalderen fikk han vondt i knaerne på grunn av Schlatters sykdom og fotball ble veldig vondt. Men rulleskøyt­er, sykling og skøyter gikk fint. Dermed ble det mer og mer skøyter i Fanamiljøe­t, og fotballen ble lagt bort.

Jarle Pedersen mener miljøet i Fana med turer, konkurrans­er og treninger i fellesskap har hatt mye å si for sønnen.

– En gang måtte han trene en tung økt i tung sludd og dårlige forhold alene. Da sa han at han ikke hadde drevet det så langt om han måtte gjøre alt alene.

 ??  ?? I INZELL: Sverre Lunde Pedersen og storebror Eirik, som var idolet på den tide til å gjøre alt som skal gjøres – selv om det tar tid. Storebrore­n er mer den som
I INZELL: Sverre Lunde Pedersen og storebror Eirik, som var idolet på den tide til å gjøre alt som skal gjøres – selv om det tar tid. Storebrore­n er mer den som

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway