Bergens Tidende

To tusendeler fra OL-sølv

– Dette er desidert det største jeg har opplevd i karrieren, sier Sverre Lunde Pedersen.

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no foto RUNE SAEVIG

e–Dette var en stor opplevelse. Det var dette jeg drømte om da jeg begynte med skøyter. To tusendeler fra sølv er ingenting, men jeg er glad jeg står her med medalje, sier Sverre Lunde Pedersen.

Skøyteløpe­ren fra Os og Norge gliste bredt da han møtte pressen etter medaljeløp­et i OL. Han gikk sitt livs løp da det gjaldt som mest på 5000-meter i OL-arenaen Gangneung Oval. Parmakker var verdensrek­ordholder Ted-Jan Bloemen, og Pedersen fikk dermed litt av en motstander å måle seg mot.

I mål kom han fattige to tusendeler bak Bloemen, og fotofinish måtte til for å avgjøre hvem av de to som var best. Bloemen fikk tiden 6.11,616. Pedersen fikk 6.11,618. I paret etterpå kom Sven Kramer. Som forventet var den nederlands­ke storfavori­tten klar for å gjøre det som skulle til. Han gikk inn til 6.09,76. Det holdt til gull og ny olympisk rekord.

Sølvet gikk til Bloemen, mens Pedersen fra Os tok bronsen.

Måtte vente på dommen

Bloemen ledet lenge på Pedersen, men så tok nordmannen ham igjen. Likevel, kanadieren var ikke ferdig, og på sisterunde­n kom han tilbake på høydramati­sk vis med en solid sluttspurt.

Etter målgang gikk det noen lange sekunder før bildet av målgangen som viste at Bloemen var noen millimeter­e foran kom opp på storskjerm­en.

– Jeg gikk bare og ventet på å få vite hvem som var først. Da jeg kom i mål var jeg bare forbannet på meg selv, og var så redd for at det skulle bli en bitter fjerdeplas­s, sier Pedersen.

Han så på trenernes skilt som viser rundetider på vekslingss­iden at Bloemen gikk ned rundetiden på slutten.

– Det skulle jeg ikke sett. Det gjorde at jeg ble litt stresset da han kom jagende bak, og de siste 200 meterne gikk jeg raeva på skøyter. Men når jeg har medalje i lommen, gjør det ikke noe.

– Har du snudd skuffelsen over sølvet til glede over bronsen?

– Ja. Det har egentlig ikke gått opp for meg at jeg står her med medalje i OL.

Bloemen: – Jeg var heldig

Ted-Jan Bloemen fikk hardere konkurrans­e fra Pedersen enn han hadde forventet. Verdensrek­ordholdere­n fikk det tøft på slutten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway