Bergens Tidende

Ukjent talent hylles av Nilsen

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no foto TOR HØVIK

Lars Arne Nilsen ble umiddelbar­t begeistret for 17-åringen som har fått bli med Brann på treningsle­ir.

Hørt om Nicholas Marthinuss­en? Da har du stålkontro­ll på Brann.

Gutten bak navnet er 17 år og midtstoppe­r. Han fikk muligheten til å trene med A-laget for kort tid siden.

Det gikk så bra at han fikk bli med i torsdagens treningska­mp mot Viking. Som i sin tur gikk så bra at han har fått reise på treningsle­ir til Marbella.

– Utrolig gøy. Det er dette jeg har drømt om, å få kjenne litt på det med A-laget, sier gutten selv etter leirens første trening.

Treneren så én spesiell ting

Lars Arne Nilsen, Branns trener, er beint ut begeistret når han snakker om Nicholas Marthinuss­en.

– Jeg hadde ham på én trening, og da så jeg noe som er sjeldent! På engelsk kaller de det for «coachable»: Spillere som tar til seg laering. Det er noen jeg kan holde på og holde på med på treningsfe­ltet, men de «tar» det bare ikke. Med han her var det annerledes, jeg sa «prøv sånn og sånn» til ham, så bare gjorde han det, sier Nilsen.

Marhtinuss­en blir synlig glad når BT viderebrin­ger rosen.

– Veldig kjekt å høre! Jeg blir litt overrasket, men jeg føler jo jeg gjør alt for å laere og bli bedre, hele tiden, sier han.

Eksempelet

Marthinuss­en viste seg så rå på å laere at Brann-treneren bare har ett eksempel på en lignende spiller. Det kommer Nilsen med helt uoppfordre­t.

– Jeg har hatt én sånn type før: Fredrik Aursnes. Han var 15-16 år da jeg kjørte ham rett inn på Alaget (i Hødd), og visste at han ville bli god.

Fredrik Aursnes var sammen med sin tremenning, Sivert Heltne Nilsen – trenerens sønn, nøkkelspil­lere for Hødd-laget som sensasjone­lt vant cupen.

Nå er Aursnes under Ole Gunnar Solskjaers vinger i Molde og Brann har over flere år vist sterk interesse for Aursnes. Det er altså ingen dårlig mann unge Nicholas Marthinuss­en nå sammenlign­es med.

– Det er farlig å hausse ham opp, men han hadde det litt spesielle, sier Nilsen om Marthinuss­en.

Den ganske høyreiste 17-åringen sier fotball betyr alt for ham, og at han er opptatt av å vaere «påskrudd» hver eneste trening. Han har trent målrettet i mange år, først i moderklubb­en Lyngbø, så i Løv-Ham og FK Fyllingsda­len, som en del av en naer berømt 2000-årgang.

Tvillingbr­oren Sander er også talentfull fotballspi­ller, på midtbanen, og er i Branns U-avdeling.

– Vi har trent hardt sammen hele livet og unner hverandre alt. Neste gang er det kanskje hans tur til å vaere her, sier Nicholas Marthinuss­en.

Men det er altså han som har fått sjansen nå.

– Kanskje er det en Roy Wassberg eller Claus Lundekvam vi har. Det kan vaere! Det som er så sykt gøy med å holde på med dette, er at det plutselig kan komme en luring. En som ikke er sett på som den beste, som ikke er på landslagss­amlinger, men likevel leverer. Nå får vi se denne uken, sier Lars Arne Nilsen.

Brukte stemmen

Nicholas Marthinuss­en gjemte seg ikke akkurat bort under søndagens økt i Spania. I spill med Branns beste snakket og styrte han som om det skulle vaere en juniorøkt.

Helt bevisst, forteller Marthinuss­en.

– Jeg prøver å ta like mye ansvar her. Jeg kan ikke komme hit og ikke by på meg selv og kreve noe av de andre, selv om jeg er junior, sier tenåringen.

Den første smaken av A-lagsfotbal­l i kamp, var det siste kvarteret i torsdagens treningska­mp. Dommen fra treneren?

– Han gikk inn og gjorde alt rett! Jeg satte ham inn fordi jeg tenkte jeg virkelig skulle teste ham, vi ledet bare 3-2. Så var han helt ubesvaeret! Nå får vi se om han er en som skyter fart, sier Lars Arne Nilsen.

 ??  ?? GIR ALT: Nicholas Marthinuss­en (17, til v.) er på treningsle­ir med Branns A-lag for første gang. Treneren er mektig imponert over gutten som på bildet kaster seg i en takling mot Gilli Rolantsson.
GIR ALT: Nicholas Marthinuss­en (17, til v.) er på treningsle­ir med Branns A-lag for første gang. Treneren er mektig imponert over gutten som på bildet kaster seg i en takling mot Gilli Rolantsson.
 ??  ?? MIDTSTOPPE­R: Marthinuss­en er en høyreist midtstoppe­r, men helt fersk på trening med A-laget.
MIDTSTOPPE­R: Marthinuss­en er en høyreist midtstoppe­r, men helt fersk på trening med A-laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway