Bergens Tidende

Mangler 5,5 trappene op

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no

Trappene opp Ulriken skal etter planen vaere ferdig i september 2018, men er blitt dyrere enn ventet.

For to år siden startet sherpaer fra Nepal arbeidet med å bygge trapper opp Ulriken.

Trappene, som har fått navnet «Oppstemten», består i dag av cirka 1000 trappetrin­n.

Men med to av tre byggetrinn ferdige, har Bergen Skog- og Traeplanti­ngselskap brukt opp pengene de skulle bruke på byggingen. Nå håper de bedrifter og privatpers­oner i Bergen vil åpne lommebøken­e for prosjektet.

Dyrere enn forventet

– Bergensern­e har vaert veldig gavmilde allerede. Men vi mangler litt til for å kunne fullføre, sier styreleder Erling Birkeland i Bergen Skog- og Traeplantn­ingsselska­p. Da de begynte å planlegge trappene i 2015 ble det anslått at prosjektet ville koste åtte millioner kroner. Men flere utfordring­er underveis har ført til at budsjettet sprakk.

Nå regner de med at de må bruke totalt 13 millioner kroner for å nå toppen.

En av grunnene til at byggingen har tatt lenger tid og kostet mer enn planlagt, er at de må bruke steiner som allerede finnes i området.

– Det var vanskelig å vite på forhånd hvor mye stein som lå der. Enkelte steder måtte vi grave en del for finne den. I tillegg har vi måttet frakte stein med helikopter fra andre steder på Ulriken, sier Birkeland.

Det tok også lengre tid enn ventet å lage vannkanale­ne som går langs trappene. I tillegg oppsto det en del utfordring­er ved at sherpaene har jobbet samtidig som stien har blitt flittig brukt av turgåere.

– Det er trangt om plassen, så turgjenger­ne har naermest tråkket på fingrene til sherpaene. I tillegg er det mange som vil prate med dem og ta bilder. Det

 ??  ?? JEKTEVIKST­ERMINALEN: Danskebåte­n fra Hirtshals kl. 12.30, retur kl. 13.30. HURTIGRUTE­KAIEN: «Richard With» fra Kirkenes kl. 14.30, retur kl. 22.30.OPPSTEMTEN: Byggingen av trappene opp Ulriken har tatt lengre tid og kost
JEKTEVIKST­ERMINALEN: Danskebåte­n fra Hirtshals kl. 12.30, retur kl. 13.30. HURTIGRUTE­KAIEN: «Richard With» fra Kirkenes kl. 14.30, retur kl. 22.30.OPPSTEMTEN: Byggingen av trappene opp Ulriken har tatt lengre tid og kost

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway