Bergens Tidende

Nilsens metode

-

Lars Arne Nilsen gidder ikke snakke om noe sesongmål. Spillestil, derimot ...

– Dere har en del brikker på plass nå?

– Ja, selvfølgel­ig. Det er mye vi har nå som ikke var der for noen uker siden. Og det er et artig lag vi har nå. Med mannskapet vi har, kan vi spille åpent og ta litt sjanser, som mot Viking (3-2-seier i treningska­mp). Men reiser vi til Molde og Rosenborg og gjør det, da får vi juling.

Ikke vet han hva «de andre» har gjort siden sesongslut­t, heller. Nilsen kan ikke tenke for mye på det, eller hvilke resultater Brann skal få, sier han. Treneren beskriver derfor jobben sin ganske enkelt.

– Jeg tenker sånn: Først må vi få på plass spillerne vi skal ha. Så må jeg jobbe steinhardt med dem, få alle inn i spillestil­en så den sitter.

– Er en offensiv type

Nilsen liker fotballpra­t og spillestil­snakk, han virker også å like å bli utfordret på det. Viker ikke på spørsmål om ryktet som en noe, eh, defensivt orientert trener.

– Jeg mener jeg er en offensiv type, men risikoen i det vi gjør må vurderes. Og man kan vaere uenig i vurderinge­n, sier Nilsen.

– Blir du forbannet når folk sier dere spiller traust?

– Nei.

– Men du er kanskje ikke enig?

– Jeg kan vaere enig i at vi har spilt kjedelige kamper, men da har det vaert sjansen vår til å ta poeng.

– Men du er ikke enig i at Brann er et kjedelig lag?

– Nei, jeg synes ikke det. Det var vel et stempel vi fikk da vi var nyopprykke­t og spilte som vi gjorde. Etter at folk hadde tippet oss nord og ned tok vi sølv, men vi spilte ekstremt kynisk fotball. Nå har vi litt andre rammebetin­gelser.

I dét ligger det at Brann betaler sine spillere bedre enn nesten alle andre norske fotballklu­bber.

At klubben ofte får pengehjelp utenfra, som regel fra Trond Mohn, gjør det vanskelig å vaere bastant om Branns økonomiske muskler, men klubben kan ikke lenger med troverdigh­et messe om hvor trangt det er. Selv om Brann ikke har evnet å tjene stort på spillersal­g på mange år.

Tror Brann kan tjene på salg

– Det er et eget ansvar å skaffe penger til å kjøpe, gjennom spillersal­g?

– Ja, det er noe med det. Kanskje klarer vi det etter hvert, det er spillere som vi plutselig kan få mye penger for.

– Hvem er det mest salgspoten­sial i?

– Det kan dere spekulere i. – Det er ikke så mange unge som kan selges for ti millioner?

– Nei, vi har ikke dem. Vi har

 ??  ?? SOLBRILLER PÅ: Lars Arne Nilsen går inn i sin fjerde sesong som Brann-trener, og den tredje hele. Hans to første sesonger i eliteserie­n, etter opprykket i 2015, har endt med sølv og femteplass.
SOLBRILLER PÅ: Lars Arne Nilsen går inn i sin fjerde sesong som Brann-trener, og den tredje hele. Hans to første sesonger i eliteserie­n, etter opprykket i 2015, har endt med sølv og femteplass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway