Bergens Tidende

Vurderer å flytte ut Friele-ansatte

- KJELL ØSTERBØ kjell.osterbo@bt.no

Friele vurderer å flytte stabsfunks­joner fra Midtun til København. Samtidig har de økt bemanninge­n i produksjon­en, hvor de nå kjører to skift.

Begge deler har sammenheng med at kaffehuset på Midtun ikke lenger er lokaleid av Frielefami­lien, men av verdens største rendyrkede kaffeselsk­ap, Jacobs Douwe Egberts (JDE).

– Innen dette konsernet har vi en felles infrastruk­tur i Norden som vi prøver å drive så kostnadsef­fektivt som mulig. Det vil kunne innebaere flytting av ansatte som jobber i stabsfunks­joner, sier administre­rende direktør Jørgen Wiig i Jacobs Douwe Egberts Norge.

Ikke avgjort

Han bekrefter at man i øyeblikket vurderer å flytte de som jobber i økonomifun­ksjonen på Midtun til København.

– Men vi har ikke landet på noen beslutning, så jeg vil ikke si noe om hvor mange dette vil kunne berøre. Men det er ikke mange, sier kaffesjefe­n.

Han understrek­er at optimalise­ring av stabsfunks­jonene vil vaere en kontinuerl­ig prosess i konsernet.

Det som imidlertid har økt er bemanninge­n i Bergen, og en kaffeprodu­ksjon som aldri har vaert større enn nå.

– Vi må kjøre to fulle skift i produksjon­en for å ta unna, sier Wiig.

Det forklarer han både med flere nye produkter, og at de nå også produserer Coop-kaffe etter matvarekje­dens egne oppskrifte­r. Det har igjen ført til at Friele-kaffe nå også selges i alle Coop-butikker rundt om i landet.

Nye trender

Totalt har JDE Norge rundt 250 ansatte, og omtrent halvparten av disse jobber med salg og service. Rundt 80 av de kaffeansat­te jobber på Midtun.

Det er snart tre år siden hele Kaffehuset Friele ble solgt til den nederlands­ke giganten, og Wiig overtok som sjef.

Siden den gang har kaffetrend­ene endret seg en del. Det drikkes mer kaffe på jobb og mens vi beveger oss. Det selges mer en-porsjons-kaffe, og mer kaffe med melk.

– Likevel er disse trendene enda større i andre deler av verden enn Norge og Norden. Fortsatt er 70 prosent av kaffen nordmenn drikker filterkaff­e, sier Wiig.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: JAN M: LILLEBØ ?? OVER FEM ÅR SIDEN: Det er over fem år siden Herman Friele smaksteste­t egen kaffe på Midtun. I 2013 solgte han og familien den siste halvparten av Kaffehuset Friele for drøye to milliarder kroner.
ARKIVFOTO: JAN M: LILLEBØ OVER FEM ÅR SIDEN: Det er over fem år siden Herman Friele smaksteste­t egen kaffe på Midtun. I 2013 solgte han og familien den siste halvparten av Kaffehuset Friele for drøye to milliarder kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway