Bergens Tidende

Sølv var ikke nederlag for verdensmes­teren

- HALVOR EKELAND halvor.ekeland@aftenposte­n.no ERLEND NESJE

– Jeg er faktisk skikkelig glad. Jeg gjorde et bra løp, jeg ga alt jeg er god for. Jeg blir belønnet med sølv, sa Maiken Caspersen Falla etter målgang.

Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla lett videre fra prologen. Lett videre fra kvartfinal­en. De gikk sammen i semifinale­n og var overlegne inn til finalen. De siste meterne stoppet de to opp, så på hverandre og roet ned.

De sparte rett og slett kreftene til svensk-norsk duellen i sprintfina­len i OL.

Der var svensken fullstendi­g overlegen. Stina Nilsson stakk i motbakken og var suveren på oppløpet.

Hadde nerver

Maiken Caspersen Falla var regjerende olympisk mester fra Sotsji-lekene for fire år siden. I tillegg er hun regjerende verdensmes­ter. Begge de to rennene var i fri teknikk.

Nilsson tok teten med en gang i finalen. Falla la seg direkte i ryggen hennes. Den norske løperen fikk en lang sving på toppen av den første bakken og måtte jage derfra. Nilsson stakk – Falla halset etter. Inn på stadion var Nilsson først, med Falla rett bak.

Falla forteller om de siste dagenes følelser:

– Det har vaert så mye nerver, jeg har gått rundt og tråkket og sett på de andre. Det var endelig min tur. Det var stort.

Jublet for sølvet

Men inne på stadion var det ingen tvil. Falla kom seg ikke helt opp i ryggen til svensken. Med hendene over hodet, jublet Nilsson for gullet, over tre sekunder foran Falla.

– Det var hennes tur i dag. Hun var best i dag. Hun vinner alt fra prolog til finale, så det var fortjent, sier Falla.

I målområdet jublet likevel Falla for sølv. Det var tydelig at et OL-sølv på klassisk sprint var en opptur, til tross for at hun var blant de aller største gullfavori­ttene.

Russiske Yulia Belorukova tok bronsemeda­ljen.

 ?? FOTO: RUNE PETTER NESS ?? OL-SØLV: Maiken Caspersen Falla spurtet til OL-sølv på sprinten.
FOTO: RUNE PETTER NESS OL-SØLV: Maiken Caspersen Falla spurtet til OL-sølv på sprinten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway