Bergens Tidende

Mistet balansen og OLmedaljen

-

Alt ble ødelagt i nest siste sving for Sverre Lunde Pedersen. – Han kunne helt klart tatt sølv, sier landslagst­reneren.

Sverre Lunde Pedersen var i rute til å ta nok en medalje i OL, og skulle sette alle kreftene inn på den siste runden han vanligvis er så sterk på. Men 1500-meteren endte som en gigantisk skuffelse for osingen.

I nest siste sving fikk han et feilskjaer, mistet balansen og dermed også hele rytmen. Da fikk han ikke til den typisk sterke avslutning­en han er kjent for, og endte på niendeplas­s med tiden 1.46,12.

– Gullet var avgjort, men sølvet eller bronsen glapp, sier Sverre Lunde Pedersen.

25-åringen var langt nede da han møtte BT og resten av den norske pressen i gangene inne i Gangneung Oval. Jubelscene­ne fra søndag da han tok bronse på

5000-meteren var byttet ut med dyp skuffelse.

– Jeg er i den beste formen jeg har vaert i og har aldri gått så fort i på de 1100 første meterne av en

1500-meter før. Det gjør at dette er bittert, slår Pedersen fast.

Som forventet ble Kjeld Nuis fra Nederland olympisk mester med 1.44,01. Han vant foran sin landsmann Patrick Roest og hjemmefavo­ritten Kim Min-seok.

Landslagst­rener Sondre Skarli er sikker på at medaljen glapp for Pedersen.

– Han kunne helt klart tatt sølv. Det er jeg sikker på. Varemerket til Sverre er sisterunde­n, og nå lå han på medaljepla­ss før den. Dette var bittert, sier Skarli.

Dype spor

1500-meteren ble ikke det den skulle vaere for noen av de tre nordmennen­e på start. Først ut var Allan Dahl Johansson.

19-åringen startet i tredje siste par, men allerede i andre sving – etter en fantastisk åpning – forsvant skøyten under ham. Johansson falt og forsvant inn i vantet.

I nest siste par kom Sindre Henriksen. Bergensere­n måtte vente en god stund på å starte fordi et hakk i isen måtte repareres etter Johanssons fall.

– Jeg måtte nullstille og tenke på mitt eget løp, sier Henriksen. Det klarte han, og endte på syvendepla­ss i sitt første OL.

– Det ble ikke så bra som jeg hadde tenkt. Jeg hadde muligheten til å ta medalje om alt hadde klaffet, sier Henriksen.

I siste par kom Sverre Lunde Pedersen. Medaljefav­oritten gikk altså sitt livs beste 1500meter, før han falt i samme sving – tilsynelat­ende på samme sted som Johansson.

– Jeg vet ikke om jeg kom inn i samme spor som Allan, men det var i samme område i alle fall, sier Pedersen.

På det tidspunkte­t var han ifølge seg selv «pinne stiv» og han mistet fart ut av svingen, akkurat på det stedet der løperne skal skape fart ut på langsiden.

Sprø is

Etter at to nordmenn fikk ødelagt sitt løp, ble isen et tema. På 1500-meteren i OL var det 18 par, og det ble bare vannet én gang – midtveis. Dermed fikk ikke nordmennen­e noen fordel som kom i de tre siste parene.

– Isen er veldig bra her, men

 ??  ?? FORTVILELS­E: Sverre Lunde Pedersen tok seg sammen etter glipptaket, men landslagst­renerne Sondre Skarli og Edel Therese Høiseth forsto med en gang på sidelinjen at medaljen glapp.
FORTVILELS­E: Sverre Lunde Pedersen tok seg sammen etter glipptaket, men landslagst­renerne Sondre Skarli og Edel Therese Høiseth forsto med en gang på sidelinjen at medaljen glapp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway