Bergens Tidende

Magnus Carlsen med ny tittel

-

Magnus Carlsen sikret turnerings­seieren i det uoffisiell­e verdensmes­terskapet i Fischer-sjakk etter å ha slått amerikaner­en Hikaru Nakamura tirsdag.

poengsumme­n oppnådde Carlsen i det påfølgende partiet.

– Det har vaert veldig tøffe partier. Vi trenger virkelig en pause, det har vaert nonstop action frem til nå, sa Carlsen til NRK etter det fjerde partiet tirsdag.

Etter en liten pause var de to tilbake ved sjakkbrett­et, og i det femte partiet avgjorde Carlsen.

Reddet remis

Nakamura hadde Magnus Carlsen på gaffelen i tirsdagens tredje parti, men Carlsen fikset remis.

Én seier og én remis var beholdning­en for Magnus Carlsen etter avslutning­sdagens to første partier, men i det tredje partiet var han til tider ille ute.

Nakamura, med hvite brikker, hadde vunnet stilling i store deler av tirsdagens tredje parti, men Carlsen reddet seg mesterlig inn og unngikk tap i det som utviklet seg til å bli et maratonpar­ti i lynsjakk.

Til slutt stoppet Carlsen klokken og krevde remis etter å ha gått 50 trekk frem og tilbake og forsvart seg.

Tidligere mester

Carlsen fikk en meget god start på avslutning­sdagen da han slo Nakamura med hvite brikker. Det ble etterfulgt av remis med svarte brikker.

–Jeg får ikke så mye tid til å tenke, og da går det bedre, sa Carlsen i en kort kommentar til NRK etter å ha spilt remis.

Etter å ha spilt hurtigsjak­k frem til tirsdag, gikk turneringe­n over i lynsjakk.

I såkalt Fischer Random, eller Fischer-sjakk, er ikke brikkene stilt opp i henhold til reglene fra starten, men derimot med stor grad av tilfeldigh­et. Legenden Bobby Fischer introduser­te spillemåte­n. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway