Bergens Tidende

Bergensk spillselsk­ap med nasjonal milepael

- ERIK AASEBØ kultur@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Det første spillet de ga ut solgte over 1,7 millioner eksemplare­r. Nå er det lansert på den raskest selgende konsollen gjennom tidene.

I en av skutevikbo­denes gamle tømmerbygg møter vi Peter Meldahl fra det bergenske spillselsk­apet Rain Games. De andre ansatte i spillselsk­apet sitter ved pultene sine og jobber iherdig. De har knapt tid til å se vekk fra skjermen.

– Jeg jobber med å fikse feil i det nyeste spillet vårt, forklarer en av programmer­erne, Thomas Tyssøy. Meldahl guider videre gjennom kontorland­skapet og opp på hemsen, hvor det er rigget til med sofa, fjernsyn og spillkonso­ller. Her kobler de ansatte av fra det å lage spill, med selv å spille spill.

Først i Norge

Spillutvik­lerne har gitt ut to titler, Teslagrad (2013) og World to the West (2016).

Nå har bergensern­e lansert titlene på Nintendos nyeste konsoll, Switch, som har solgt over ti millioner konsoller og utgjør et viktig marked.

Rain Games er de første norske spillutvik­lerne til å bli tilgjengel­ige på plattforme­n.

– Det er kjempekult å vaere først i Norge, gliser Meldahl.

Selskapet var også først ute blant norske utviklere til å lansere spill på Play Station 4.

Klare for Nintendo Switch

D-Pad Studio, det Askøy-baserte spillselsk­apet bak indie-suksessen Owlboy forbereder seg nå på å følge i Rain Games’ fotspor. 13. februar skal spillet om uglen, Otus, lanseres til Switch. Nå er de inne i en hektisk fase, hvor alt må klargjøres til lansering.

– Switch er ikke bare en ny konsoll, den er også blitt helt utrolig populaer, sier Jo-Remi Madsen.

– Prosessen har vaert helt annerledes enn tidligere. Når spillet skal ut på konsoll, er det mye som skal kommuniser­es. Nå er det tre forskjelli­ge team som skal godkjenne spillet for lansering, i USA, Europa og Japan, forteller Madsen.

Han understrek­er at det viktigste for selskapet er å bevise at de kan lage spill av god nok kvalitet til å hevde seg på en konsoll hvor de må konkurrere med etablerte titler som Zelda og Super Mario.

– Det er vanskelig å vite om lanseringe­n på Switch kommer

 ??  ?? BAERBAR: En Switch kan brukes både på TV og som håndholdt konsoll. – Selv synes jeg det er behagelig med en baerbar konsoll, spesielt fordi jeg har spilt spillene våre så mye allerede, sier Meld
BAERBAR: En Switch kan brukes både på TV og som håndholdt konsoll. – Selv synes jeg det er behagelig med en baerbar konsoll, spesielt fordi jeg har spilt spillene våre så mye allerede, sier Meld

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway