Bergens Tidende

Avtalen som fikk Haugen til å bli i Brann

-

En tilleggsav­tale var avgjørende for at Fredrik Haugen skrev under da Brann kom ham i møte med et nytt kontraktsf­orslag.

beløp, skal Haugen få skifte klubb og få følge drømmen om spill i utlandet.

– Det var viktig at Brann viste at de ønsket meg sterkt, sier Fredrik Haugen.

– Avgjørende avtale

Det er, etter det BT vet, ikke en uforplikte­nde, rund formulerin­g det er snakk om i denne sammenheng, men en presist formulert avtale.

– Hvor avgjørende var den for at du skulle bli?

– At Brann legger til rette for at jeg skal komme meg videre, er veldig viktig. Brann vet at jeg fortsatt har store ambisjoner som spiller, sier Haugen.

Det er syv år siden han fikk debuten etter overgangen fra Løv-Ham. Mer enn 200 kamper for Brann senere, kan Haugen nå vaere trygg på at Sportsklub­ben skal se fornuftig på et attraktivt tilbud fra utlandet – om det skulle komme.

– Jeg vil ikke kommentere innholdet i avtalen, men at jeg skal kunne komme meg videre hvis jeg presterer, er gjensidig for meg og Brann, sier Haugen.

En snau uke er gått siden han og sportssjef Rune Soltvedt flekket opp et smil og blekket på kontrakten var ferskt. Haugen har fått ro, i hodet og rundt seg.

– Det er deilig å få avklart hva fremtiden bringer, sier Haugen.

Mange interesser­te

Han går opp i lønn. Han blir, etter alt å dømme, klubbens nest best betalte spiller, bak kaptein Vito Wormgoor. Samtidig ville han tjent vesentlig mer ved å takke ja til Start, eller svenske IFK Göteborg.

– Mange klubber har vist interesse, flere enn dem det har stått om i media. Det er det jeg vil si om det, sier Fredrik Haugen.

– Men hvorfor signerte du for Brann nå?

Spørsmålet er relevant fordi han kunne ventet til den gamle kontrakten gikk ut, førstkomme­nde sommer. Da kunne enda flere interessen­ter utenfra kommet på banen for å hente ham. I Brann hadde han med sannsynlig­het fått spille uansett.

– For å få ro, det var viktig å avklare situasjone­n. Utviklinge­n min i Brann har vaert veldig god de siste årene, jeg tror den kan fortsette og at jeg da kan komme meg videre, lyder svaret fra Fredrik Haugen.

– Vel og bra med ambisjoner

Rune Soltvedt, Branns sportssjef, ønsker ikke å svare om avta-

 ??  ?? Sportssjef Rune Soltvedt (til v.) sikret seg Fredrik Haugens signatur – til slutt.I RØDT: Fredrik Haugen blir å se i Brann-tøy også i tiden fremover. Sist uke signerte midtbanema­nnen ny kontrakt m
Sportssjef Rune Soltvedt (til v.) sikret seg Fredrik Haugens signatur – til slutt.I RØDT: Fredrik Haugen blir å se i Brann-tøy også i tiden fremover. Sist uke signerte midtbanema­nnen ny kontrakt m

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway