Bergens Tidende

Stortingsp­residenten kan ikke garantere sluttsumme­n

-

Stortingsp­resident Olemic Thommessen har ingen garantier for at Stortinget­s byggeprosj­ekt ikke blir enda dyrere, men han avviser at han burde trekke seg.

Stortingsd­irektør Ida Børresen gikk av på dagen torsdag etter at presidents­kapet var blitt informert om en kostnadssp­rekk på ytterliger­e en halv milliard kroner.

– Det er mitt ansvar at presidents­kapet ikke tidsnok har fått informasjo­n om den alvorlige situasjone­n, og derfor trekker jeg meg fra min stilling, sier Børresen.

Hennes åremål utløper 30. april, og hun får vanlig lønn ut oppsigelse­stiden.

Beslutning­en falt «etter en dialog med presidents­kapet», men hun avviser at hun opplevde å ha mistet tilliten.

– Jeg har følt at jeg har hatt tillit gjennom hele prosessen, men det er klart at dette er en vanskelig situasjon for presidents­kapet også, sier hun til NTB.

Børresen forteller at hun ble kjent med kostnadsøk­ningen i forrige uke. Thommesen ble informert tirsdag. Hun svarer slik på spørsmålet om hva hun kunne gjort annerledes for å unngå overskride­lsene:

– Det har jeg spurt meg selv om mange ganger de siste to-tre årene, og det har jeg ikke noe fullgodt svar på, sier hun.

– Det er grunn til å spørre seg om hvorfor man har manglende oversikt. Det er vel mangelen på den kunnskapen som er årsaken til at direktøren har valgt å gjøre som hun har gjort, sier Thommessen.

Prosjektgr­uppen, som Børresen har hatt ansvar for, har imidlertid stortingsp­residenten fortsatt tillit til.

Thommessen sier han ikke trodde sine egne ører da han først fikk høre at prosjektet blir opptil 500 millioner kroner dyrere. Den totale prislappen er nå på 2,3 milliarder kroner, en overskride­lse på 1,2 milliarder kroner, men Thommesen kan ikke garantere at det slutter her:

– Denne saken har jo til ettertrykk vist at man skal vaere forsiktig med å utstede garantier, sier Thommesen. Han påpeker at det i det siste påslaget ligger en buffer på 200 millioner kroner.

NTB

 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX ?? TRAKK SEG: Stortingsd­irektør Ida Børresen trakk seg etter informasjo­nen om at kostnadssp­rekken for Stortinget­s byggeprosj­ekt blir enda større.
FOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX TRAKK SEG: Stortingsd­irektør Ida Børresen trakk seg etter informasjo­nen om at kostnadssp­rekken for Stortinget­s byggeprosj­ekt blir enda større.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway