Bergens Tidende

Drapstilta­le: Ektemann serverte konen middag med gift

En mann er tiltalt for å ha drept sin kone hjemme i boligen deres.

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no CHRISTIAN NICOLAISEN

eStatsadvo­katen i Hordaland har tatt ut tiltale mot en 48 år gammel mann som i juni i fjor ble pågrepet og siktet for å ha drept sin kone.

– Bitter smak av maten

Um-E-Salma Khalkhal (42) ble funnet død i sengen i sitt hjem i Åsane i april i fjor. Politi ble tilkalt, og ektemannen ble siden pågrepet og siktet for drap. Statsadvok­atene mener det er tilstrekke­lig bevist at han kvalte konen mens hun sov.

Og, at han forsøkte å ta livet av henne noen dager tidligere.

Fredag 21. april i fjor serverte han konen middag om ettermidda­gen. Maten var tilsatt gift, og hensikten var at hun skulle sove tungt, slik at han kunne kvele henne, fremgår det av tiltalen.

«Forsøket lyktes ikke da hun kjente bitter smak av maten og kastet denne», heter det i tiltalen.

– Uforståeli­g

Selv har ektemannen siden pågripelse­n nektet for å ha noe med dødsfallet å gjøre.

Mannen opplever hele saken som uvirkelig, sier hans forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde.

– Min klient syns det er uforståeli­g at man her mener det er bevist at han er en drapsmann, uten at de kan bevise at hans kone er død som følge av en drapshandl­ing, sier Mjelde.

Obduksjons­rapporten skal ikke ha gitt noen klar og entydig dødsårsak. Det ble funnet spor av sovemedisi­ner, og rapporten skal ikke ha utelukket at kvinnen kunne ha blitt kvalt.

Grunnlaget for tiltalen bygger på flere enkeltståe­nde bevis.

– En stor tragedie

Kort tid før Khalkhal døde, ringte ektemannen sitt forsikring­sselskap for å høyne utbetaling­ssummen på konens livsforsik­ring. I tillegg fant politiet et notat på den avdøde kvinnens mobiltelef­on, der hun skriver at hun fryktet ektemannen ville ta livet av henne med gift.

Einar Draegebø er bistandsad­vokat for ekteparets eneste sønn, en syv år gammel gutt. Draegebø mener tiltalen er korrekt ut fra bevisene i saken.

– Det er en stor tragedie. Vi kan til en viss grad forestille oss hva det vil si for en gutt å miste moren på denne måten. Jeg håper rettsforha­ndlingene bidrar til at fakta avklares og ansvar plasseres, slik at gutten kan få svar og noe å forholde seg til, sier Draegebø.

Faren er varetektsf­engslet og er midlertidi­g fratatt foreldrean­svaret.

– Det har jeg fått rettens medhold i, opplyser Draegebø.

Han sier gutten er ivaretatt så godt som det lar seg gjøre i en slik situasjon.

Ifølge tiltalen kan det bli aktuelt å kreve erstatning for de etterlatte, samt fradømme tiltalte arveretten etter sin kone. OPP IGJEN: Tiden hvor nordmenn ble født med ski på beina er nok over. Men trening gjør mester! Bildet er fra skianlegge­t på Rolland på Osterøy.

Einar Draegebø, bistandsad­vokat

 ?? FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ??
FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway