Bergens Tidende

Til Brann-rival fordi det passer ham best

-

Kristoffer Larsen kaller seg selv «gyngeheste­n». Det beskriver hans største utfordring på fotballban­en: Å prestere stabilt.

og spilletid for meg. Jeg følte det var nå eller aldri da jeg kunne gå til Danmark, sier Larsen om overgangen bort fra Bergen.

Få spillere kan behandle en ball som ham. Men den defensive disiplinen og egenskapen­e i dueller har ikke alltid stått i stil med Brann-treneres ideal.

– Min største utfordring har vaert stabilitet­en. Jeg kan vaere veldig god i perioder, men også dette ned og vaere litt usynlig, sier Larsen, som sier han jobber hardt for å prestere jevnere.

«Gyngeheste­n»

25-åringen svarer «ja» på spørsmål om man i Lyngby var mindre opptatt av den manglende stabilitet­en, enn det Brann var.

– Det er ikke så mye press i Lyngby, sant. Treneren i Brann har press, og hvis det går dårlig skal de ha det sikre. Da er det ofte jeg som blir vraket, gyngeheste­n som er litt opp og ned. Spilte jeg en dårlig kamp i Danmark sa de: «Det er sånn som skjer, du starter neste kamp», forteller Larsen.

– Er du mer avhengig av trygghet enn andre spillere?

– Det har vel med spillertyp­en jeg er, at jeg trenger tillit for å levere. Får jeg noen kamper på rad, er det lettere for meg å prestere. Det kan vaere jeg har vaert litt redd for ikke å vaere hundre

prosent i en kamp og da skal bli tatt ut av laget.

Fikk lønn sent

Den siste tiden hans i Lyngby, en av de mindre eliteklubb­ene i København-området, var turbulent. For Larsen ble det vanskelig da treneren som hentet ham, eks-Brann-spiss David Nielsen, forsvant. For klubben holdt det på å gå helt galt økonomisk, Larsen og de andre på laget fikk lønnen forsinket.

– Da Sarpsborg kom på banen, var ikke valget så vanskelig. I Danmark hadde vi en ny formasjon og jeg slet litt med spilletid. Det nye som ble prøvd med den nye treneren, gikk ut over meg, sier Larsen.

Han har slippers med sokker i, Tom og Jerry-tatovering på låret og akkurat nok tid til å møte BT på lagets hotell før lunsj.

– Måten Sarpsborg spiller på, og vil fremstå på, tror jeg vil passe meg. Jeg føler det er klubben som kan passe meg i Norge, sier Kristoffer Larsen.

Men en dag håper han å vaere tilbake der han først presentert­e seg for et større publikum.

– Jeg er jo bergensgut­t. Siden jeg var liten har jeg drømt om å spille for Brann, selvsagt vil jeg tilbake en gang. Det er jo min klubb, på mange måter.

– Men kanskje ikke din type fotball?

– Nei. Ikke sånn det er nå.

Brann-status før kamp

Brann og Sarpsborg 08 møtes klokken 16 fredag. Backen Vidar Ari Jónsson er høyst usikker til kampen, det samme er Torgeir Børven. Begge fikk seg en smell i tirsdagens 1–0-seier mot Puskas Akademia.

Steffen Lie Skålevik trente for fullt torsdag, og kan trolig spille kampen, men gikk med ispose på foten etter en stempling dagen før.

Amer Ordagic, som sto over forrige kamp, er også usikker, mens Daniel Braaten fortsatt er et stykke fra kampklar. Ruben Kristianse­n er hjemme grunnet fødsel.

 ??  ?? NY KLUBB: Kristoffer Larsen er tilbake i norsk fotball, men ikke som Brann-spiller. Nå er det publikum i Sarpsborg som skal underholde­s av teknikeren.
NY KLUBB: Kristoffer Larsen er tilbake i norsk fotball, men ikke som Brann-spiller. Nå er det publikum i Sarpsborg som skal underholde­s av teknikeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway