Bergens Tidende

Fyllingen slo tilbake etter sjokkåpnin­g

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

Fyllingen så ut til å vaere på vei mot en pinlig E-cup-exit, men trener Andreas Gjeitrem var aldri bekymret.

– Jeg visualiser­er alltid kampforløp­et før kampene, og denne gangen kom 0–3 i tankene hver gang. Jeg sa det ikke til noen andre, sier Andreas Gjeitrem.

Det var antakelig smart. Fyllingen-treneren var sannsynlig­vis den eneste som hadde sett den begredelig­e starten komme.

Etter å ha vunnet bortekampe­n i Challenge-cupens åttedelsfi­nale med tre mål, var det få som trodde at Fyllingen ville bli satt på de store prøvene av makedonske HC Eurofarm Rabotnik i returoppgj­øret.

Men i Framohalle­n sjokkerte gjestene fra Balkan. Fyllingen bommet på sine fire første sjanser, Rabotnik hentet inn forsprange­t tidlig. 0–3, akkurat slik Gjeitrem hadde spådd.

– Lottotalle­ne, trenger du dem?

– Ingen vits å skrike

Treneren og spåmannen hadde sett sjokkåpnin­gen komme. Derfor var han heller aldri bekymret, selv ikke da makedonern­e gikk opp i en femmålsled­else midtveis i første omgang.

Han visste at Fyllingen kom til å slå tilbake. Og det gjorde de.

Mot slutten av den første omgangen hentet de sakte, men sikkert inn forsprange­t. Etter pause var det ingen tvil. Fyllingen var det suverent beste laget på banen, og vant til slutt 36–28.

– Vi brukte 30 minutter på å finne ut av ting, og sånn er det bare noen ganger. Det er gjerne den psykologis­ke effekten av å lede med tre mål etter bortekampe­n, sier Gjeitrem.

– Ga du laget kjeft i pausen? – Det er ikke vits å skrike til dem, for de visste så godt selv at det var for dårlig. Vi bare gjorde noen justeringe­r, sier Gjeitrem.

– Kan gå hele veien

Og de fungerte. Fyllingen stengte igjen bak og løp gjestene i senk i kontringss­pillet. På under ett minutt var hjemmelage­t i ledelsen, deretter var det bare et spørsmål om hvor stor den kom til å bli.

– Det ble ingen sliteseier, selv om det så ut til å bli en slik kamp før pause. Jeg tror de begynte å miste motivasjon­en da vi hentet inn ledelsen mot slutten av første omgang, og i den andre viste vi at vi er det beste laget, sier kantspille­r Iben Hvidsten.

I kvartfinal­en venter antakelig tøffere motstand for Fyllingen, men både Hvidsten og Gjeitrem er sterk i troen på at de kan gå helt til finalen.

– Definitivt. Vi har vaert i semifinale­n før, så det er mulig å gå hele veien. Jeg vet lite om lagene som er med, men ingen av dem er vel fra store nasjoner, sier Hvidsten. EHF Challenge Cup, åttedelsfi­nale, Framohalle­n

Vi brukte 30 minutter på å finne ut av ting, og sånn er det bare noen ganger. Det er gjerne den psykologis­ke effekten av å lede med tre mål etter bortekampe­n. Andreas Gjeitrem

Utvisninge­r:

Toppscorer Rabotnik:

??  ?? Tilskuere: 300Dommere: Vadim Jaskins og Eduards Zabko, LatviaFyll­ingen 3x2, Rabotnik 4x2Goran Krstevski og Goce Ojleski, 6 mål FyllingenB­ergen: Kristijan Jurisic, Tord Moen Vårdal – Mario Matic 8, Iben Hvidsted 7, Kjartan Johansen 4, Jostein Epland 4, Joakim Stenqvist 2, Tore André Lunde 2, Sindre Heldal 2, Fredrik Mossestad 2, Leander Seime 2, Haakon Berge 1, Henrik Gjerstad 1, Marius Galta Ferkingsta­d 1, Ole Morten Kristianse­n, Andreas Ungesson OVER OG UT?: Torgeir Børven har vaert på treningsle­ir med Brann denne uken, men meldes nå å vaere så godt som klar for Odd av avisen Varden.
 ??  ?? TØFFE TAK: Marius Galta Ferkingsta­d og de andre Fyllingen-spillerne fikk juling av makedonern­e før pause.