Bergens Tidende

Heimstadkj­aerleiken døyr aldri

-

«Heim» er vitalt og litt springande teater, frå det naer platte til det poetiske, vittige, melankolsk­e og komplekse, nett som vestlendin­gen sjølv.

«Heim – del 1, 1965–1975» Hordaland Teater

Av: Marie Amdam, Marit Eikemo, Frode Grytten, Mari Hesjedal, Ragnar Hovland, Ingrid Jørgensen Dragland, Solrun Toft Iversen, Sigrid Moldestad, Bjørn Sortland og Finn Tokvam.

Regi: Solrun Toft Iversen Medverkand­e: Anne Wiig, Sigrid Moldestad, Claus Sellevold, Sigur Sele, Ljudmil Nikolov. Musikk: Voksne Herrers Orkester

UNDER TEATERSJEF Solrun Toft Iversen verkar det som om Hordaland Teater fått sving på sveisen, hudfargen er sunnare og lyden av ambisjonar høgare.

Musikalsty­kket «Heim del 1, 1965-1975», som hadde premiere fredag kveld, er første del av ein serie på tre. I tre år framover skal teateret fortelje soga om Vestlandet, sett nedanfrå og på tvers, tiår for tiår.

Det tyder også på at teateret har behov for å restarte seg sjølv, med å finne ein betre plass i dette forunderle­ge fylket, som framleis rivest mellom tradisjon, framsteg og forvirring.

«Heim» er i så fall ein god stad å begynne: morosamt, leikent, livlig.

DET ER ALLTID ein fare for at denne typen heimstadte­ater

 ??  ?? VESTLANDSK: «Heim» er ikkje strileteat­er. Det er ei historie om menneske som plagast av mindreverd­skjensler, usagde ambisjonar og utferdstra­ng, men som er svinebundn­e av eigen mangel på
VESTLANDSK: «Heim» er ikkje strileteat­er. Det er ei historie om menneske som plagast av mindreverd­skjensler, usagde ambisjonar og utferdstra­ng, men som er svinebundn­e av eigen mangel på

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway