Bergens Tidende

Vinteren vender tilbake til Bergen

- ERIK FOSSEN erik.fossen@bt.no

Glem slapseføre­t og ha solbrillen­e i beredskap – det varsles fint vintervaer i Bergen kommende uke.

– Jeg håper folk blir fornøyd. Det ser ut som vi endelig får fint vintervaer, sier Lars Andreas Selberg, vakthavend­e meteorolog ved Vervarslin­ga på Vestlandet.

Etter noen runder med sur vind, store regnmengde­r og snø som bare smelter til is og slaps, varsler prognosene bedre forhold fremover. Selv om det kom litt byger utover dagen i går, er skyene i ferd med å avslutte sitt arbeid over oss.

Fint vaer i dag

– Det begynner å klarne opp natt til mandag, som gjør at dagen i dag serv ut til å bli en veldig fin i Bergen. Årsaken er et høytrykk som ligger nordøst for oss, sier Selberg.

– Så er det en front som presser på fra vest på tirsdag. Da vil det nok gradvis skye til, med noe nedbør på kvelden. Det kommer nok i form av snø, faktisk helt nede i Bergen sentrum, tror jeg. Temperatur­en vil ligge rundt null grader, så det blir enten sludd eller snø som blir liggende.

Onsdag vil vaeret gradvis klarne opp igjen og temperatur­en kan falle litt, ifølge meteorolog­en. Torsdag ser ut til å bli en ny, fin dag.

– Torsdag er det gode muligheter for sol. En ny front fra vest kan ta med litt nedbør på kvelden, men det er ikke snakk om mye.

Flott start på vinterferi­en

– Hva med helgen?

–Da ser det ut som at høytrykket i nordøst vil bygge seg kraftig opp og forflytte seg ned hit, noe som kan gi skikkelig kjølig vintervaer med mye sol og klar himmel.

– En god start på bergensern­es vinterferi­e, altså! Blir resten av den uken bra?

– Vel, det er langt frem, men muligheten­e er gode, sier Selberg.

 ?? ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ
FOTO: BERGENS TIDENDE ?? HVITE DAGER: Snøen kan igjen legge seg på bergenstak denne uken, ifølge Meteorolog­isk institutt.
ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ FOTO: BERGENS TIDENDE HVITE DAGER: Snøen kan igjen legge seg på bergenstak denne uken, ifølge Meteorolog­isk institutt.
 ??  ?? DRØMMEN: Sol og gode skiforhold på Gullfjelle­t for tre år siden. Denne uken er det gode sjanser for blå himmel mandag, torsdag og til helgen.
DRØMMEN: Sol og gode skiforhold på Gullfjelle­t for tre år siden. Denne uken er det gode sjanser for blå himmel mandag, torsdag og til helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway