Bergens Tidende

Lorentzen tror et normalt løp ho

-

– Jeg har dette inne, sier Håvard Holmefjord Lorentzen. Han mener han er så godt forberedet som det mulig å bli før 500 meter i OL.

På slutten av treningsøk­ten gikk han noen rolige runder, nesten litt drømmende. Og når han passerte målstreken stakk han skøyten frem for å terpe og visualiser­e den avgjørende avslutning­en.

– Jeg kan ikke vaere bedre forberedt enn det jeg er nå, sier Lorentzen.

Ekstra press

Da BT møtte ham i deltakerla­ndsbyen lørdag var han rolig og avslappet. På isen søndag var han fokusert, men samtidig med det blikket i øynene som gjør at han ser ut som om han har en spøk på lur.

På mandagens 500-meter er det ifølge Lorentzen rundt 15 personer som er gode nok til å ta OL-gull. Bergensere­n selv er definitivt én av dem. Så langt denne sesongen har han vunnet tre av ni løp i verdenscup­en på distansen, og han leder sammenlagt.

Generalprø­ven i Erfurt rett før OL gikk perfekt. Da ble det førsteplas­s.

– Det er betryggend­e at jeg har gått fort i hele år, men det er et ekstra forventnin­gspress på meg nå. Det er OL, sier Lorentzen.

Sprinteren fra Fyllingsda­len tror han må gå på rundt 34,5 sekunder for å ta gull. Lorentzen er tydelig på at «det har han inne». OL-arenaen Gangneung Oval er en rask bane, men ligger i lavlandet der tidene er litt tregere enn i høyden der luftmotsta­nden er mindre.

Lorentzen sier det nå handler om å gjøre det normale han har gjort gjennom hele sesongen. Ikke finne på noe ekstraordi­naert.

– Jeg leverte 34,9 på et testløp seks dager etter at jeg kom hit til Korea. Men da følte jeg meg ikke noe saerlig bra. Nå har jeg vaert her snart i tre uker. Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å gå fortere nå.

Samtidig vet han at sprint er nådeløst.

– Jeg kan ikke gjøre noen feil. Da er det kjørt.

Konkurrent­ene

Lorentzen tror japanske Daichi Yamanaka og Gao Tingyu fra Kina blir de tøffeste konkurrent­ene til OL-gullet. Eurosports ekspertkom­mentator for skøy-

 ??  ?? AVSLAPPET GJENG: Trenerne Jeremy Wotherspoo­n og Edel Therese Høiseth coacher Håvard Lorentzen på den siste økten før 500-meteren i OL mandag.
AVSLAPPET GJENG: Trenerne Jeremy Wotherspoo­n og Edel Therese Høiseth coacher Håvard Lorentzen på den siste økten før 500-meteren i OL mandag.
 ??  ?? ØVDE: Håvard Holmefjord Lorentzen terpet på starter i Gangneung Oval søndag. – Det har gått veldig bra på trening her i Sør-Korea, sier Lorentzen.
ØVDE: Håvard Holmefjord Lorentzen terpet på starter i Gangneung Oval søndag. – Det har gått veldig bra på trening her i Sør-Korea, sier Lorentzen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway