Bergens Tidende

Offentligg­jør snart ny kamp

-

Cecilia Braekhus (36) imponerer på de fysiske testene og er snart klar til å offentligg­jøre hvem hun møter i sin neste tittelkamp.

Hele Norges boksedronn­ing gikk kamp sist i oktober 2017 da hun knocket ut Mikaela Laurén i Stokke. I desember uttalte hun til NTB at hun ikke utelukker flere stevner i Norge, men at 2018-året først og fremst skal dreie seg om å bokse i USA.

Hun har ligget i forhandlin­ger med aktuelle motstander­e de siste månedene, og sier hun ikke er langt unna å kunne offentligg­jøre neste kamp som etter alle solemerker vil bli gjennomfør­t før sommeren.

– Vi er ganske naer, men vi er ikke helt klare for å rulle det ut nå, sier 36-åringen til NTB og legger til at hun som en del av grunntreni­ngen nettopp var gjennom flere fysiske tester for å kartlegge formen.

– Formen er på topp. Jeg gjennomfør­te samme tester som i fjor og jeg ligger foran det jeg presterte for et år siden. Mye på grunn av at jeg nå får fred, ro og hvile, sier hun.

Utålmodig McCarter

Ryktene har lenge svirret om hvem hun skal møte i USA i

2018. Hun har selv uttalt at hun er positiv til en storkamp mot Christiane Cyborg, mens Layla McCarter også har vaert nevnt som en høyaktuell motstander.

38 år gamle McCarter, som i disse dager forbereder seg på å møte Victoria Cisneros i kampen om WIBF- og GBUbeltene, var i januar hardt ute på Twitter.

– Braekhus vil fortsette å unngå meg og sannsynlig­vis bokse mot en av de svenske jentene ... igjen. Hun vil rett og ikke slett ikke ha kampen. Siden hun har de andre beltene, vil jeg kjempe for disse og krysse av weltervekt. Dersom ingen kamp mot henne skjer snart, vil jeg gå videre.

– Unngår ingen

Braekhus selv tar uttalelsen­e med knusende ro.

– Jeg gjør akkurat som jeg vil fremover. Jeg unngår ingen, men det jeg gjør er å legge en plan, og den må vaere fornuftig. Svenskene er ute med kjeften, McCarter er ute med kjeften og Cyborg er ute og fisker. Inntil videre kan folk bare snakke og mase alt de vil. Jeg kommer til å ta min tid.

Klara Svensson, som tapte mot Braekhus i Oslo Spektrum for snart nøyaktig et år siden, er lysten på revansj. Det kan hun bare glemme, ifølge bergensere­n. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway