Bergens Tidende

Barmen har hatt headeforbu­d i tre måneder

- ANDERS PAMER anders.pamer@bt.no foto TOR HØVIK

Kristoffer Barmen har to prolapser i nakken. Først nå kan han heade igjen.

5. november i fjor: Brann møter Lillestrøm og Kristoffer Barmen går i en hodeduell med Frode Kippe. Kollisjone­n er brutal, og Barmen må ut ved pause. Det er ikke midtbanema­nnens første nakkeskade. Han har slitt med problemer helt siden kampen mot Haugesund i 2014, da han ble kjørt til sykehus. Den gang landet han på nakken og slet lenge med stivhet etterpå.

Noen dager etter Lillestrøm­kampen blir det konstatert. Barmen har to prolapser i nakken. Ingen gunstig diagnose for en mann som lever av å heade fotballer. Men god behandling og tilstrekke­lig med tid har gjort at han nå er mye bedre.

– Jeg har tatt det rolig i starten av oppkjøring­en. Nå føler jeg meg kampklar igjen. Selv om nakken er stiv noen ganger, så gjør det ikke vondt. Jeg er mye bedre, sier Barmen.

Slet i januar

Midtbanema­nnen har nettopp hodespille­t som en av sine fremste styrker. Men etter smellen mot Lillestrøm, har ikke Barmen nikket. Ikke før treningska­mpen mot Viking i Vestlandsh­allen i forrige uke.

– Jeg headet ikke en ball før Viking-kampen i Vestlandsh­allen. Før det hadde jeg ikke headet på tre måneder. Da gikk det fint, jeg ble litt stiv dagen etter, men så lenge det ikke var smerter, så gikk det fint.

Tar du ubevisst hensyn til det når du går i dueller?

– Nei. Ikke mot det ungarske laget. Mot Viking var jeg litt reservert, merket jeg. Men ikke mot ungarerne. Da gikk det fint.

Det gjorde det også fredag mot Sarpsborg.

Barmen hadde et håp om å vaere fullt restituert da Brann innledet sesongoppk­jøringen tidlig i januar. Han forsøkte å trene for fullt. Det gikk ikke.

– Jeg merket fort at det ble stivt og vondt med en gang jeg trente. Først nå har det virkelig begynt å komme seg.

Prolaps i nakken er smertefull­t. Sprekker i nakkeknokl­ene gjør at den bløte massen inni lekker ut og stivner. Den kan da presse på nervene. Men prolapser kan også hele seg av seg selv, i hvert fall i en slik grad at man ikke opplever smerter.

– Akkurat nå er det mest muskulaere plager. Det verker ikke så mye som før. De første par ukene etter Lillestrøm-kampen var det litt jaevlig, men nå klarer jeg meg fint.

– En bekymring

Barmens nakkelidel­ser har kommet og gått siden den fatale kvelden i Haugesund i 2014. Siden har han hatt perioder hvor stiv nakke har hemmet ham.

– Det har det gjort i noen år. Jeg har hatt noen downperiod­er som har holdt meg ute av spill, men det må jeg bare leve med. Nå er det blitt bedre. Nå kan jeg spille fotball, og så lenge det er mulig å spille fotball, så spiller jeg fotball.

Lars Arne Nilsen er selv akupunktør­utdannet. Brann-treneren innrømmer at han har vaert bekymret over spillerens plager.

– Det er et problem når man ikke kan heade, både når man er anker og indreløper. Da må han kunne heade. Det er klart jeg er bekymret for ham, han er en viktig spiller for oss.

– Barmen har en nakke som er litt kinkig, så det er en bekymring med ham. Han har litt problemer innimellom. Nå gjelder det å få ham klar til seriestart. Han er en viktig mann for oss, ikke minst som oppspillsp­unkt. Når Jakob Orlov er vekke, har vi ikke så mange spillere vi kan slå direkte opp på, sier Nilsen.

 ??  ?? BEDRE: Mot det ungarske laget Puskas Akademia kunne Kristoffer Barmen heade. Etterpå merket han ingen plager. Det gjør ham til optimist.
BEDRE: Mot det ungarske laget Puskas Akademia kunne Kristoffer Barmen heade. Etterpå merket han ingen plager. Det gjør ham til optimist.
 ??  ?? PROLAPS: Kristoffer Barmen har to prolapser i nakken. Det har gjort at han ikke har kunnet heade siden november i fjor.
PROLAPS: Kristoffer Barmen har to prolapser i nakken. Det har gjort at han ikke har kunnet heade siden november i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway