Bergens Tidende

Ballklønen Bjarte spiller styrtrik fotballklu­bbeier

Da han var liten, ble Bjarte Hjelmeland alltid valgt sist da kameratene skulle velge fotballag. Nå spiller han styrtrik fotballklu­bbeier i «Heimebane».

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no foto ØRJAN DEISZ

e– Jeg var rett og slett verdens dårligste fotballspi­ller. Når det ble dannet lag på skolen, ble jeg alltid valgt til slutt: «Dokkar får ta Bjarte. Vi hadde han forrige gang», sier Hjelmeland.

Heller USA enn Berlin

Men han følte seg aldri mobbet av den grunn.

– Jeg var jo livredd ballen. Og tenkte aldri på det som mobbing. Men det er jo gøy at jeg i den nye TV-serien eier en fotballklu­bb. Hvem hadde trodd det? smiler Hjelmeland fra kaféstolen i Bergen.

NRK-satsingen «Heimebane» har et budsjett på 70 millioner kroner. På verdenspre­mieren i Berlin denne uken, stiller to av de andre skuespille­rne, Ane Dahl Torp og John Carew.

– Jeg får dessverre ikke med meg festen i Berlin. Da er jeg i kåken min i Key West, sier Hjelmeland.

«Heimebane» handler om Norges første kvinnelige fotballtre­ner på toppnivå, spilt av Ane Dahl Torp, mens John Carew er eksproffen som vender hjem og tror det er han som skal overta trenerjobb­en.

Bjarte Hjelmeland spiller en styrtrik forretning­smann (som ifølge Bjarte er inspirert av Kjell Inge Røkke) – en oppkomling som skaper arbeidspla­sser, kjøper fotballag og blander seg inn i saker han egentlig ikke har noe med.

–Han er den rike i bygden. Han sitter i styret i fotballklu­bben. Folk har rett og slett et tveegget forhold til ham. Jeg liker rollen. Manuset er også usedvanlig godt skrevet, sier Hjelmeland.

Han gikk inn og ut av filmsettet i et halvt år. Utendørs-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway